Actualitate

”DRIVE CLEAN”- campanie de informare asupra efectelor legislative ale conducerii sub influența alcoolului sau a drogurilor

todayiulie 21, 2023 64

Background
share close

În perioada 17 – 21 iulie a.c., specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Hunedoara, în colaborare cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au desfășurat, pe raza județului, activități de informare a conducătorilor auto cu privire la modificările prevederilor Codului Penal, aduse prin Legea nr.213din 2023 pentru completarea art.91din Legea nr.286/2009 privind codul penal (Legea Anastasia).

Potrivit noilor reglementări, conducătorul auto, aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Astfel de activități de informare cu privire la aceste modificări legislative vor fi realizate în continuare de către specialiștii CPECA Hunedoara, în cadrul campaniei naționale de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool și droguri la volan ”DRIVE CLEAN”, inițiate de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Academia ”Titi Aur”.

Sursă: CENTRULDE PREVENIRE EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG HUNEDOARA

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ovidiu Vlad: „Uzina Mecanică Orăștie începe colaborarea cu cel mai mare jucător de pe piaţa de material rulant, producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad”

Uzina Mecanică Orăștie este în negocieri avansate cu cel mai mare producător de material rulant din România, producătorul de vagoane Astra Rail Industries din Arad. Cu scopul de a menține și consolida siguranța locului de muncă a angajaților uzinei orăștiene, Ovidiu Vlad a anunțat, astăzi, că negocierile duc înspre semnarea unui contract pe durată lungă cu compania arădeană. Referitor la acest subiect, directorul general al Uzinei Mecanice Orăștie, Ovidiu Vlad […]

todayiulie 21, 2023 7005 3 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%