Actualitate

„DUELUL VIORILOR”, ediția a XII-a, la DEVA!

todaymai 20, 2024 15

Background
share close

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural Drăgan Muntean” Deva, organizează luni, 3 iunie 2024, de la ora 19:00, în sala „Pro Arte” a Colegiului Național „Decebal”, concertul extraordinar, „Duelul Viorilor – Stradivarius versus Guarneri”, ediția a XII-a.

  Pe scenă vor urca Liviu Prunaru – concertmaestrul orchestrei Concertgebouw Amsterdam, care cântă pe vioara Stradivarius „Pachoud” și Gabriel Croitoru – solist concertist al Orchestrelor și Corurilor Radio, Filarmonicilor din Cluj-Napoca și Ploiești, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu „Catedrala” (pusă la dispoziție de Muzeul Național „George Enescu”, în al cărui patrimoniu se află).

„Duelul Viorilor” este un spectacol de muzică clasică de înaltă calitate, care aduce împreună doi violoniști de renume într-o competiție amicală plină de virtuozitate și pasiune. Evenimentul promite să ofere publicului o experiență muzicală de neuitat, în care emoția și măiestria artistică vor fi la cote maxime.

Longevitatea întâlnirilor duelistice purtând semnătura Liviu Prunaru – vioara Stradivarius, Gabriel Croitoru – vioara Guarneri del Gesu începute în 2011, depăşeşte aşteptările multora. Atunci, cei doi muzicieni au acceptat provocarea de a juca povestea unui conflict imaginar pentru supremație a familiilor celor doi mari lutieri italieni: Stradivarius și Guarneri reîntâlnindu-se an de an, cu excepția anului 2020.

Repertoriul ales va cuprinde lucrări celebre din muzica clasică, dar și piese surpriză care vor aduce un plus de dinamism și originalitate evenimentului.

Vă așteptăm cu drag să fiți alături de noi la „Duelul Viorilor” și să trăim împreună emoția unui spectacol de excepție.

Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile!

 

SURSĂ: Centrul Cultural Drăgan Muntean” Deva

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Politică

Călin Petru Marian: Susținem scăderea tarifelor la apă, canal și la colectarea deșeurilor!

Din postura de Președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Călin Petru Marian, candidatul PNL la această funcție, este decis să se implice direct pentru ca populația să poată plăti facturi mai mici la apă, canal și chiar la salubritate. În ultimii ani tarifele au crescut foarte mult, iar acest lucru sufocă efectiv o mare parte a hunedorenilor. Avem printre cele mai mici salarii la nivel național, avem printre cele mai scăzute […]

todaymai 20, 2024 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%