Actualitate

Duminică are loc sfințirea bisericii de la Cucuiș. Primarul liberal Emil Bîc îndeamnă participarea la acest eveniment unic

todayiunie 6, 2024 81

Background
share close

La Cucuiș, duminică va avea loc  sfințirea bisericii cu hramul „Sfântului Andrei”. Însuși primarul comunei Beriu Emil Bîc a îndemnat la  participarea tuturor la acest moment unic în viața comunității pe care o conduce:

Duminică, 9 iunie, când sunt și alegerile, pe raza comunei Beriu avem un eveniment foarte important. Va avea loc sfințirea bisericii din satul Cucuiș, unde vor fi prezenți, Înaltpreasfințitul Laurențiu Streza împreună cu mai mulți episcopi din județele limitrofe, în frunte cu Presfințitul Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei. Chiar dacă este o zi foarte importantă, având în vedere că sunt și alegerile, îi invit pe toți cei care doresc să vină la sfințirea bisericii de la Cucuiș pentru că este un eveniment unic în viață.

Duminică, în data de 9 iunie 2024, creștinii ortodocși sunt invitați să participe la slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Andrei”, la Mănăstirea de la Cucuiș. Procesiunea religioasă va avea loc începând cu ora 8:00 și va fi oficiată de Înaltpreasfintitul Dr Laurențiu Streza Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Andrei al Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Ignatie al Hușilor, Preasfințitul Nestor al Episcopiei Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Gherontie Hunedoreanul Episcop vicar al Devei și Hunedorei, alături de un sobor de preoți și diaconi.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Politică

Călin Petru Marian: Sprijin pentru o educație modernă, accesibilă tuturor!

Educația este pilonul de bază al oricărei societăți, spune Călin Petru Marian, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Hunedoara. Nu poți construi o comunitate dezvoltată, o comunitate puternică fără o bază educațională solidă. Este nevoie de un sistem educațional modern și, mai ales, accesibil tuturor. Mesajul lui Călin Petru Marian vine în contextul Zilei Învățătorului, cel care, după părinți și bunici, ne deschide calea cunoașterii, ne formează pentru viitor. "Educația […]

todayiunie 5, 2024 20

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%