Actualitate

Dumitru Andreșoi, considerat că are mai mare turmă de ovine din țară: „Să ajungem de la furcă la furculiță”

todaynoiembrie 1, 2022 350

Background
share close

Dumitru Andreșoi, unul din cei mai mari oieri din România l-a însoțit sâmbătă, 29 octombrie,  pe prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, într-un tur prin expoziția Indagra  și  la discuțiile cu fermierii. Premierul le-a promis fermierilor că nu vor mai fi nevoiți să meargă cu valiza de acte când solicită un ajutor din agricultură.

 

Dumitru Andreșoi, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara, a declarat:

„Fiind om de afaceri nu-mi place să cheltui bani, fără să produc bani, dar banii pe care-i cheltui la sărbătoarea Țurcana Regina Munților sunt singurii bani care-i cheltui cu plăcere. Deci, nu-mi pare rău de niciun bănuț pe care-l investim aici în fiecare an și nu sunt sume mici, dar merită cu prisosință tot efortul nostru pentru că vedeți bucuria oamenilor, vedeți câți vizitatori avem an de an.

Cum am spus și cu alte ocazii, viitorul fermelor în agricultură trebuie să fie integrarea. Să ajungem de la furcă la furculiță, atât cât e posibil. Normal că nu toată lumea poate să ajungă să cuprindă tot lanțul de la furcă la furculiță, dar noi încercăm și am ajuns, spun, undeva la 75-80% din procesul ăsta. Mai avem partea de procesare cu care suntem în derulare cu ea și sper că în doi, trei ani de zile să închidem cercul. Asociația Dacia a închiriat un cort la Indagra și ducem animale. După 5 ani de zile, în sfârșit, ovinele să fie în expoziție la Indagra.”

sursa:agroinfo.ro

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Pietonul accidentat în Beriu a decedat

Miercuri , în 26 octombrie, a avut loc un accident rutier în localitatea Beriu. Un bărbat în vârstă de 30 de ani din comuna Turdaș, în timp ce conducea un moped  a surprins și accidentat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din localitatea Beriu, care s-ar fi angajat în traversarea străzii fără să se asigure. Atât  pietonul cât și a conducătorul  mopedului au fost accidentați. Pietonul, numit N. […]

todaynoiembrie 1, 2022 1761 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%