Actualitate

E adăpostul din Orăștie un infern pentru câini?

todayoctombrie 22, 2022 772 5

Background
share close

Sâmbătă un martor a asistat la o presupusă eutanasiere a câinilor din Adăpostul din Orăștie.

Urletele câinilor au atras atenția Ramonei Ioaneș care a anunțat modul de lucru din acest adăpost într-o postare pe Facebook, distribuită pe grupurile orăștiene. Revoltată că suferința provocată animalelor era evidentă, aceasta a anunțat și Poliția animalelor. Ramona Ioaneș a declarat succesiunea evenimentelor și pentru Radio Color:” Erau doi, la tarcuri, cainii urlau, la un moment dat, cand nu am mai suportat sa ii aud, am mers la gard sa ii intreb ce naiba le fac de urla asa”

Euranasierea  este o procedura medicala realizata de un medic veterinar ce implica administrarea unui anestezic barbituric care are capacitatea de a induce pierderea cunostintei si moartea fara a provoca animalului de companie nici un stres, anxietate sau teama.

Ori, potrivit declarațiilor Ramonei Ioaneș,  ce a văzut ea nu a fost deloc conform prevederilor. Oare ce s-a întâmplat acolo nu a fost eutanasiere sau o altă procedură medicala  ci cruzime față de niște animale?

În prezent, conform legii, se pedepsește  cu închisoare de la 2 la 7 ani, schingiuirea animalelor.

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã „Serviciul Judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân” a fost înfiintatã dupã ce Consiliul Judetean Hunedoara a decis, în 2012, sã gestioneze în mod unitar, la nivel judetean, problema câinilor fãrã stãpân si sã finanteze aceastã activitate.

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Neregulile de la Centrul pentru vârstnici Deva au ajuns la Parchet

Condițiile în care erau ținuți bătrânii la „Centrul pentru vârstnici” Deva administrat de o asociație din localitate, o instituție neacredită, au dus la sesizarea procurorilor. Totul a pornit ca urmare a verificării centrului respectiv de către reprezentanți ai următoarelor instituții și autorități publice: Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, A.J.P.I.S Hunedoara, Direcția de Asistență Socială Deva, Inspectoratul Teritorial […]

todayoctombrie 21, 2022 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%