Actualitate

Fără penali în funcții publice, votată în Camera Deputaților

todayoctombrie 11, 2022 132

Background
share close

Persoanele care au suferit condamnări penale definitive nu mai pot să-și depună candidatura sau să fie alese în funcții publice. Prevederea se aplică atât la alegerile locale, cât și la parlamentare sau pentru Președintele României, potrivit unui amendament semnat și susținut de deputatul PNL Vetuța Stănescu.

Conform legii votată astăzi în Camera Deputaților, nu au dreptul să își depună candidatura și să fie alese peroanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea”, a precizat deputatul PNL Vetuța Stănescu.

 

Cu un singur vot ”Împotrivă” și 248 ”Pentru”, Camera Deputaților a adoptat astăzi proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Verificări la construcțiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor

Toate lucrările hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor din județul Hunedoara sunt verificate în această perioadă de o comisie tehnică, astfel încât să fie preîntâmpinate orice evenimente nedorite, așa cum s-a întâmplat la Roșia Montană (jud. Alba). În Bazinul Hidrografic Jiu aferent județului Hunedoara au fost verificate lucrări de apărare de pe raza orașelor Aninoasa și Uricani. În centrul județului echipa tehnică a controlat situația lucrărilor din zona Hațeg, […]

todayoctombrie 11, 2022 17

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%