Actualitate

Fermierii nemulțumiți protestează în mai multe județe din țară

todayaprilie 7, 2023 10

Background
share close

 

Fermierii organizează, vineri, proteste în mai multe judeţe din ţară şi în Capitală, nemulţumiţi de soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar românesc, pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de conflictul armat din Ucraina.

Potrivit acestora, protestul de vineri se fundamentează pe nevoia de stabilitate şi predictibilitate a fiecărui fermier din România şi pe dorinţa de a-şi desfăşura activitatea în condiţii de egalitate cu oricare fermier european şi de a fi susţinuţi şi protejaţi de către decidenţii europeni şi naţionali.

Judeţele în care se vor organiza proteste sunt Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Buzău, Constanţa, Covasna, Galaţi, Iaşi, Mureş, Olt, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vrancea şi Bucureşti.

„Reprezentanţii Alianţei pentru Agricultură şi Cooperare, formate din Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România – PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV, Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România – Forumul APPR transmit un nou apel la solidaritatea şi spiritul european al tuturor fermierilor români, pe care îi încurajează să se alăture protestului nostru, pentru demnitate şi respect, organizat în 7 aprilie, în diferite puncte ale ţării”, se arată într-un comunicat comun al celor patru federaţii.

 

 

 

 

Sursă: Agerpres

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăștie: Concurs de Creație Poetică ,, Dominic Stanca”ediția a XIII a

Biblioteca Municipală ,,Sebastian Bornemisa” Orăștie cu sprijinul Primăriei Municipiului Orăștie și Consiliului Local, organizează în perioada 25-27.04.2023, ,, CONCURSUL DE CREAȚIE POETICĂ ,, DOMINIC STANCA”, ediția a XIII a. Prima ediție a avut loc în anul 1998, cu scopul de a susține, a descoperii și a promova tinere talente cu aptitudini în domeniul literar. Înscrierea în concurs se face prin trimiterea până la data de 21.04.2023, a unei poezii creație […]

todayaprilie 7, 2023 35

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%