Actualitate

Festivalul Concurs al tinerilor interpreți , instrumentiști și soliști vocali de muzică populară „ Tudorică Munteanu”

todayoctombrie 8, 2022 159 1 5

Background
share close

Luni, 10 octombrie este termenul limită de depunere a dosarului de înscriere pentru concursul tinerilor interpreți „Tudorică Munteanu”. Fișele de participare și partiturile cântecelor cu acompaniament ale concurenților pot fi depuse către Primărie, prin fax, la numărul de telefon 0254-242-560 sau pe e-mail , către [email protected] sau [email protected].

 

Casa de Cultură Orăștie, sub patronajul primăriei și a Consiliului Local al municipiului  Orăștie, va organiza pe 14 octombrie  cea de –a  XIX –a ediție a Festivalului Concurs al tinerilor interpreți , instrumentiști și soliști vocali de muzică populară „ Tudorică Munteanu”. Evenimentul  organizat la sala de conferințe ASTRA  din Orăștie,  se adresează tinerelor talente din zona municipiului nostru și din localitățile județului Hunedoara.

Concurenții vor fi organizați în două grupe : soliști instrumentiști și soliști vocali , pe câte două categorii de vârstă, 9-13 ani și 14-18 ani.

Soliștilor instrumentiști li se va cere o melodie mișcată din zona de origine cu acompaniament de orchestră , să descrie portul popular sau să recite o poezie în grai. Tinerilor soliști vocali li se va cere o doină și o melodie mișcată cu versuri adecvate vârstei din zona de proveniență a concurentului.

Preselecția va avea loc tot vineri , 14 octombrie, la ora 14:00, la sala ASTRA.

Informații suplimentare se pot obține pe site-ul primăriei municipiului Orăștie, pe e-mailul acesteia [email protected], la numărul de telefon al Casei de Cultură Orăștie 0254-241-226.

Prin acest concurs, Casa de Cultură din Orăștie  își propune descoperirea de noi talente , promovarea valorilor autentice ale folclorului nostru muzical și înscrierea acestui eveniment cultural-artistic în circuitul național cultural.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Gala Excelenței Hunedorene – premiile și bursele „Iancu de Hunedoara” pentru elevii de elită ai județului

  Gala Excelenței Hunedorene – trei premii importante pentru învățământul orăștian Vineri, 7  octombrie,  învățământul orăștian a fost încununat cu premii în cadrul Galei Excelenței Hunedorene.  Trei elevi ai Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, împreună cu profesorii lor coordonatori au primit  diplome și premii în bani, cu prilejul organizării Galei Excelenței dedicată învățământului hunedorean, de către Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara și sub auspiciile […]

todayoctombrie 8, 2022 259 5

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%