Actualitate

Festivalul Concurs de Tarafuri Tradiționale „Relu de la Căstău ” are primul mare câștigător: Taraful „Lia Pop” de la Cluj

todayiunie 6, 2023 666 1

Background
share close

Taraful „Lia Pop” din Frata județul Cluj este marele câștigător al Festivalului Concurs de Tarafuri Tradiționale ” Relu de la Căstău”, ediția întâi.

Locul I a fost obținut de Taraful Ceterașii de la Oaș, premiul II a revenit Tarafului Valea Largă din județul Mureș, iar premiul al treilea a fost câștigat de Taraful Păunița de la Sângeorz-Băi, județul Bistrița Năsăud.

Prima ediție a Festivalului Concurs de Tarafuri Tradiționale „Relu de la Căstău” s-a desfășurat ieri, 5 iunie,  la Căstău, comuna Beriu.

Este o manifestare culturală aflată la început de drum și vine să împlinească un vis și să aducă recunoștință din partea lui Ioan Urs pentru cel care a fost Relu de la Căstău.

Festivalul a reușit să aducă în fața publicului 12 tarafuri din diferite județe ale țării care s-au reunit cu un singur scop și anume să reamintească frumusețea sunetelor instrumentelor cu coarde.

Au mai urcat pe scenă Taraful Germisara-Geoagiu, Taraful „Scumpea din Banat”- Caransebeș, Taraful Straja- Suceava, Taraful Brădeana- Alba, Taraful Mornea de la Tismana, județul Gorj, Taraful „Iancu Jianu” județul Olt și Taraful „Daniel Pârvu” județul Gorj.

Pe lângă tarafurile prezentate au mai urcat pe scenă Frații Zele, din Țara Oașului, care se prezintă astfel „ducem mai departe pe lângă tradiția zonei, și tradiția familială, fiind a 3 a generație care zice cu cetera, zongora și țâpuresc. Tata Petru Zele a fost singurul artist/ ceteraș care a cântat la ceteră și voce în aceleași timp.”

Președintele juriului a fost Zamfir Dejeu, iar membrii acestuia au fost Ionel Coza, profesor de muzica și dorijor și Și Daniel Iancu, violonist.

Cei prezenți s-au bucurat de întâlnirea cu Pera Bulz și Daniel Iancu, virtuozi ai muzicii tradiționale care sădesc bucurii în sufletele celor care îi ascultă.

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată, cu participarea Primăriei și a Consiliului Local al comunei Beriu, dar și a Consiliului Județean Hunedoara. Seara s-a încheiat cu o nedeie unde buna dispoziție a fost susținută de Geanina Blaga, Bogdan Mogoaia și Daniel Hândorean.

 

 

Galerie foto:

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Boxul orăștian revine în topul național

În acest sfârșit de săptămână, cinci sportivi ai secției de box a CSM Dacia din Orăștie au obținut medalii într-un concurs național desfășurat în județul Mureș, la Ibănești. Petruț Darius, Petroi Andrei, Suciu Valentin, Bacrău Mădălin și Rusu Raul sunt cei 5 magnifici orăștieni care sub îndrumarea antrenorului, Daniel Sorin Clonța, au făcut senzație la Cupa Ibănești. Ei au câștigat 3 locuri I și două locuri II , în cadrul […]

todayiunie 4, 2023 132 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%