Actualitate

Festivalul Național „Buna mea m-o învățat”: înscrierile au intrat în linie dreaptă. Termen limită 25 aprilie

todayaprilie 21, 2024 156 1

Background
share close

Festivalul Național „Buna mea m-o învățat” a doua ediție se va desfășura în 12 mai la inițiativa Lorenei Pascu, dascăl și artist orăștian care a vrut încă de la început înființarea la Orăștie a unui eveniment care să îmbine tradiția, folclorul și talentul copiilor ce trebuie șlefuit și promovat. Această a doua ediție se organizează la Sala Astra din municipiul Orăștie, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Orăștie, alături de sponsorii și de partenerii media, printre care și Radio Color, toți răspunzând afirmativ inițiativei Lorenei Pascu.

 

După succesul primei ediții, ideea de a aduce în peisajul orăștian un eveniment la nivel național a avut nevoie doar de curaj și ambiție, ceea ce nu lipsește artistei născute pe meleagurile Orăștiei, mai ales că anul trecut, la anunțarea primei ediții a fost contactată și de mici artiști din alte zone ale țării. Anul acesta a obținut parte din finanțare din bugetul local, restul fiind acoperit prin sponsorii care s-au alăturat cauzei ei.

Festivalul se adresează copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 9 și plus 16 ani, talentați și pasionați de folclor și valorile culturii tradiționale. Înscrierile se derulează deja, concurenții trimit deja materiale audio și cereri de înscriere, urmând pașii indicați pe pagina de Facebook a evenimentului Festivalul Național de Folclor „Buna mea m-o învățat”. Termenul limită de trimitere a fișelor de înscrierilor este 25 aprilie.

Juriul va fi alcătuit din specialiști în domeniu, oameni de cultură și profesori, iar hotărârile lor vor fi definitive și fără drept de contestare spre deosebire de alte concursuri de genul acesta. Jurații acestui concurs sunt: Ovidiu Olari, Cristian Fodor, Ciprian Pop, Geanina Iosif, Constantin Bahrin, Mihaela Jurj Popa, iar președintele juriului va fi Daniel Bârsac.

Recitalul va fi un regal de folclor, publicul urmând a fi răsfățat cu cântecele aduse la Orăștie de următorii artiști: Ioan Drăgan, Constantin Bahrin, Mirela Butilă, Felicia Stoian,  Ovidiu Olari, Mihai Petreuș, Cristian Fodor, Ciprian Pop și câștigătoarea primei ediții, orăștianca Andra Mocan. Lor pe scenă li se va alătura și Lorena Pascu și Grupul Lele de la Orăștie.

De reținut este și faptul că întregul spectacol va fi prezentat de către Felicia Stoian, îndrăgita artistă din Banat și prezentatoare a postului TVR Timișoara.

 

Secțiunile concursului

  1. Interpretare vocală
  • Grupa de vârstă 9 – 15 ani

La prima probă participanții vor interpreta un cântec folcloric din zona de proveniență. A doua probă reprezintă recitarea unei poezii în grai popular sau prezentarea costumului popular. Costumul popular trebuie să fie autentic, din zona folclorică reprezentată.

  • Grupa de vârstă 16 ani+

La prima probă participanții vor interpreta un cântec folcloric din zona de proveniență (3 strofe). A doua probă reprezintă interpretarea unui cântec doinit fără acompaniament orchestral (2 strofe). Costumul popular trebuie să fie autentic, din zona folclorică reprezentată.

  1. Interpretare instrumentală
  • Grupa de vârstă 16+

La prima probă participanții vor interpreta un cântec folcloric din zona de proveniență (3 strofe). A doua probă reprezintă interpretarea unui cântec doinit fără acompaniament orchestral (2 strofe). Costumul popular trebuie să fie autentic, din zona folclorică reprezentată.

Juriul va anunța lista soliștilor admiși în data de 30.04.2024, urmând ca organizatorii să contacteze fiecare concurent în parte.

Numărul maxim de concurenți admiși în concurs este 25.

Documentele pentru înscriere pot fi trimise pe adresa de e-mail: [email protected]  până la data de 25 aprilie 2024.

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Planeta Pământ are o poveste fascinantă însă prea puțin cunoscută de elevi. Pentru o mai bună cunoaștere și formarea unor viitori cetățeni preocupați să îi asigure un viitor sustenabil, patru școli din România, Croația, Portugalia și Slovacia, cu sprijinul geoparcurilor internaționale UNESCO Țara Hațegului - Universitatea din București (România) și Azores (Portugalia) au propus proiectul Erasmus+ EMME - „Exchanging Memories - Memory of the Earth” („Schimb de amintiri - Memoria […]

todayaprilie 19, 2024 30

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%