Actualitate

Funcționari târâți în comisia de disciplină pentru că au îndrăznit să i se opună

todayseptembrie 15, 2023 2683 2

Background
share close

Fiecare zi e o provocare pentru oricine, când ești funcționar public într-o instituție această regulă se aplică direct, clar și uneori apăsător, mai ales când te așteaptă o comisie de disciplină. O astfel de zi cu provocări au avut și cei doi funcționari publici ai primăriei orașului Simeria, Dănuț Terteci și  Tomesc Angela.

Primul, Dănuț Terteci este actualul consilier juridic al primăriei Simeria și în momentul de față este cercetat  disciplinar în cadrul instituției unde își desfășoară activitatea. Motivul? A intrat în dizgrația edilului simerian care l-a angajat, după un schimb de cuvinte care ar fi căzut greu acestuia din urmă. Avocata Claudia David, reprezentanta legală a acestuia a evidențiat faptul că ar fi nelegală ședința al cărei secretar era Barna Daniela Maria care în speța de azi ar fi avut și calitatea de martor. Motiv pentru care ședința a fost suspendată. În timpul ședinței, președintele comisiei de disciplină, Sohorca Nicoleta Giorgia a făcut observația de a fi oprite înregistrările video, deși aceasta era una cu caracter public. Un alt aspect deloc de neglijat a fost legitimarea tuturor celor care au intrat în sală și notarea numelor lor pe o listă, cerută poliției locale de către edil, informație confirmată telefonic către Glăvu Dana, consilier local PSD aflată și ea la desfășurarea ședinței.

Cea de-a doua ședință a fost mai amplă și au avut loc o serie de discuții, în jurul cercetării disciplinare a consilierului pe resurse umane al primăriei Simeria, Angela Tomesc. Pentru început s-a insistat pe oprirea camerelor video, invocând dreptul de a nu fi publicate imagini cu cei implicați în discuții. Cu toate acestea și această ședință va fi urmată de o alta, după ce la un moment dat președintele comisiei, Sohorca Nicoleta Giorgia a anunțat că amână ședința.

Câteva aspecte care au avut loc în timpul ședinței au arătat situația creată de modul în care se face administrație în urbea simeriană. Avocata a înmânat o întâmpinare către comisie, iar președintele comisiei s-a antepronunțat fără ca să știe cine va fi propus ca martor și ce documente vor fi depuse la dosar. Sohorca Nicoleta Giorgia a invocat de câteva ori continuarea ședinței cu audierea martorilor, nenominalizând nici un nume.  Aceasta a mai avut două gafe și anume s-a exprimat, referindu-se la consilierul de resurse umane,  că „doamna având posibilitatea de a-și dovedi nevinovăția” , moment sancționat de avocata Angelei Tomesc care a atras atenția că „se încalcă grav, direct și personal, prezumția de nevinovăție și o consideră incompatibilă pentru că atâta timp cât ați zis că doamna poate să-și dovedească nevinovăția înseamnă că o consideră vinovată la un anumit nivel.”

Prefectul Călin Petru Marian atent la ceea ce se întâmplă în primăria Simeria

Prefectul Călin Petru Marian a participat la ambele ședințe, venind fără să anunțe, ca reprezentant al guvernului în teritoriu și cu atribuții în domeniu conferite de lege. La un moment dat, acesta a dorit să ia cuvântul, însă președintele comisiei îi atrage atenția să „tacă”. Totuși, acesta cunoscându-și bine atribuțiile, a cerut verbal să fie chemat la următoarea ședință a comisiei de disciplină.

Nu este prima dată când prefectului îi sunt aduse la cunoștință diferite probleme care au apărut la Simeria, iar domnia sa a răspuns de fiecare dată.

 

 

Primarul Iulius Bedea nu a participat la cele două ședințe deși el este cel care a propus aducerea în fața comisiei de disciplină, a celor doi. Am încercat să luăm un punct de vedere al primarului, dar fără succes.

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Emil Rîșteiu, candidatul PNL la alegerile locale din anul 2024 la primăria Simeria

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Partidul Național Liberal filiala Hunedoara a anunțat candidatul pentru alegerile locale din 2024, la funcția de primar a lui Emil Rîșteiu. În această dimineața la sediul partidului a avut loc conferința care a reunit pe președintele PNL filiala Hunedoara, Vetuța Stănescu, prefectul Călin Petru Marian, candidatul PNL; Emil Rîșteiu, viceprimarul Simeriei, Pavel Hațegan, consilierul local, Daniela Bozgog și președintele TNL, Vlad Cuciureanu. „Partidul […]

todayseptembrie 15, 2023 79 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%