Actualitate

Furtunile de aseară au produs inundații în Petroșani și Petrila

todayseptembrie 25, 2023 127

Background
share close

Seara trecută până târziu în noapte mai multe echipaje ale pompierilor din Petroșani și Petrila au intervenit ca urmare a ploilor abundente care au cuprins zona montană a județului Hunedoara. Mai multe coduri portocalii  au fost emise pe parcursul sfârșitului zilei de duminică, inclusiv mesaje Ro-Alert.

Despre intervențiile pompierilor, ne-a oferit amănunte Roxana Mateuț , purtător de cuvânt al ISU Hunedoara declarând următoarele:

  • cover play_arrow

    Furtunile de aseară au produs inundații în Petroșani și Petrila radiocolor

„Pe fondul codului portocaliu de averse torențiale care a vizat zona de munte a județului Hunedoara s-au  înregistrat inundații în localitățile Petroșani și Petrila. Astfel pentru înlăturarea efectelor negative produse în urma precipitațiilor abundente peste 40 de pompieri militari au acționat cu opt autospeciale și șase motopompe fiind sprijiniți de Serviciul voluntar pentru situații de urgență Petrila. Pentru gestionarea optimă a situațiilor de urgență, la nivel detașamentului Petroșani, a fost ridicată capacitatea operațională fiind totodată mobilizate în sprijin forțe și mijloace de la detașamentele din Hunedoara și Deva. Cea mai gravă situație s-a înregistrat în municipiul Petroșani, în zona coloniei unde mai multe străzi dar și 5 gospodării și subsolul unui bloc au fost inundate. La Petrila apele au inundat străzile Parângului, Burdești, Jieț,  Progresului, Birăoni și zona Lonea,  fiind afectate curțile garajele sau beciurile din nouă gospodării și un subsol al unui bloc. În urma avertizărilor de fenomene meteo imediate au fost trimise cinci mesaje de avertizare populație prin sistemul RO-Alert. Misiunile echipajelor de pompieri s-au încheiat la orele 3:00 în această noapte.

 

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Țurcana Regina Munților a atras zeci de mii de români la Costești

Cea mai mare sărbătoare a oierilor din județul Hunedoara a atras zeci de mii de români din toate colțurile țării. La ora 10:00, estimativ cifra anunțată pe surse era undeva la 20.000 de vizitatori. Țurcana Regina Munților este o sărbătoare anuală care se desfășoară la Costești, în Munții Orăștiei. Organizatorul ediției cu numărul 18 a fost Asociația Județeană a Crescătorilor de Ovine „Dacia” care și anul acesta s-a îngrijit ca […]

todayseptembrie 24, 2023 2360 5

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%