Actualitate

Gata cu restricția! Girofarurile pot fi folosite și de Salvamont

todaydecembrie 7, 2022 125

Background
share close

 

Cu unanimitate de voturi, Camera Deputaților a adoptat în această după amiază, o inițiativă depusă în Parlament, în 2014 care prevede includerea autovehiculelor Salvamont și Salvaspeo , în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art.32 alin.(2) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul includerii autovehiculelor aparţinând serviciilor publice Salvamont şi Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase.

Mulțumim celor 249 de deputați care au votat astăzi si tuturor celor care ne-au susținut de-a lungul celor 8 ani acest demers și care au înțeles nu numai necesitatea acestui act normativ ci și anomalia existenta în funcționarea Serviciilor Salvamont .

Prin actul normativ aprobat astăzi, practic, se corelează prevederile legale care nominalizează structurile Salvamont ca servicii de salvare și urgență medicală, coordonate administrativ de către Consiliile județene și locale, iar operațional de Departamentul pentru Situații de Urgență al M.A.I., prevederi prin care acestea pot achiziționa, deține și utiliza legal autospeciale de intervenție și ambulanțe – dotate din fabricație și omologate cu mijloace de semnalizare acustică și luminoasă, cu legislația care nominalizează instituțiile care au dreptul de a utiliza aceste mijloace de semnalizare pentru deplasarea în regim prioritar pe drumurile publice în situații de urgență”, transmite pe Facebook, Salvamont.

 

Pentru ca această anomalie legislativă să fie corectată a fost depusă inclusiv o petiție, tocmai pentru a sensibiliza parlamentarii asupra unui aspect al intervențiilor de urgență. După 8 ani, acest lucru este corectat în favoarea Salvamont și Salvaspeo, astfel utilizarea girofarului devine o necesitate respectată.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Foc de artificii! Controale intense cu dosare penale pentru cei care comercializează fără drept, materiale pirotehnice

Și în acest an, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara desfășoară acţiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.   Începând cu data de 21 noiembrie 2022, poliţiştii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara acţionează pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. În acest sens, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanțe Periculoase, până în data de […]

todaydecembrie 7, 2022 114

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%