Actualitate

Geoagiu-Băi și-a deschis porțile pentru turiști

todayiunie 1, 2023 3242 4

Background
share close

Sezonul estival a început, iar stațiunea Geoagiu Băi și-a primit primii turiști.  Așa cum cere tradiția, autoritățile locale și județene,  împreună cu reprezentanții hunedoreni la București   precum și turisti si localnici, și-au dat întâlnire la deschiderea oficială a sezonului estival.

Pentru primul sfârșit de săptămână anticipat de ziua de 1 iunie, oficial zi liberă,  70-80% este cifra avansată  ca grad de ocupare a pensiunilor și hotelurilor din localitate. Cifra a fost avansată de primarul orașului Geoagiu, Vasile Cărăguț.

Sezonul estival de deschidea oficial pe data de 1 mai, însă temperaturile scăzute au dus la amânarea datei de deschidere oficială pentru 1 iunie.

 

Beneficiile apelor termale de la Geoagiu-Băi 

Calitaţile curative ale apelor minerale sunt cunoscute încă din perioada dacică, acestea dând şi denumirea localităţii Germisara. După colonizare, romanii au amenajat termele, captând izvoarele prin tuburi de teracotă. Utilizarea apelor a devenit sistematică mai ales la începutul secolului XX, când au fost amenajate primele unităţi balneare.

Apa izvoarelor de la Geoagiu Băi, este calcaroasă, termală şi feruginoasă cu o temperatură de 33 grade Celsius, făcând parte din rândul apelor oligometalice mezotermale.

Din analizele efectuate de Institutul Central de Balneologie și Fizioterapie, rezultă că, apele minerale de aici sunt slab radioactive, ceea ce le mărește și mai mult valoarea terapeutică.

Prin proprietatile lor, sunt indicate atât în cura internă, cât şi externă, cand se tratează afecţiuni reumatismale degenerative, inflamatorii, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, afecţiuni asociate – boli dermatologice, nevroze astenice, etc.

În cura internă se mai tratează şi afecţiuni gastrice, ulcer, afecţiuni cronice, hapatobiliare, colite, afecţiuni ale aparatului renal, afecţiuni asociate – endocrine, de nutriţie, metabolice.

 

GALERIE FOTO:

 

Cosmina Prața

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Guvernul va adopta azi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic

Guvernul va adopta azi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din creşterea pe grila din viitoarea lege a salarizării, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024, se arată într-un comunicat al Executivului. Anunţul Guvernului a venit în urma întâlnirii pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia […]

todayiunie 1, 2023 44 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%