Actualitate

Geoagiu, orașul investițiilor ratate sub administrația Cărăguț!

todayoctombrie 7, 2022 388

Background
share close

Sub conducerea administrativă a primarului Vasile Cărăguț, orașul Geoagiu a reușit o performanță greu de egalat de orice administrație publică locală. O serie de proiecte investiționale, în care oamenii își puneau speranța că, o dată finalizate, vor duce la creșterea calității vieții sunt mult întârziate. Mai grav este că nici măcar nu se știe când și dacă vor fi vreodată terminate, pentru că lucrările par abandonate.

Consilierul local PNL Ovidiu Vlad pune degetul pe rană și arată realitatea dureroasă de al Geoagiu. Datele din teren arată că primarul Vasile Cărăguț nu reușește să găsească soluții nici pentru cele mai mici proiecte pentru a le termina la timp, mai mult de atât toate sunt blocate, unele chiar de ani de zile. Și atunci întrebarea este cum se va descurca cu marile proiecte investiționale despre care vorbește. Sunt șantiere care ar fi trebuit închise de multă vreme pe care însă nu se mai întâmplă nimic. Localnicii așteaptă explicații și soluții de la factorii abilitați, de la primarul Cărăguț, dar așa cum toată lumea poate observa, niciun oficial al Primăriei Geoagiu nu pare dispus să le ofere!

Așadar, să le luăm pe rând:

*Blocurile ANL din Geoagiu. Cei de la ANL au finalizat demult blocurile din Geoagiu. Conform proiectului, lucrările exterioare clădirii, mai exact aleea de acces și parcarea, trebuiau făcute de către primărie. Aici puteau deja să locuiască 30 de familii de tineri, dar din păcate nu se pot muta pentru că primăria nu reușește, de aproape un an de zile, să finalizeze o amărâtă de alee și parcarea! Când se va finaliza lucrarea, greu de spus….

*Grădinița cu program normal din Geoagiu este un proiect al Ministerului Educației! Lucrările la aceasta clădire au fost finalizate cu mult timp in urmă. Dar, grădinița nu funcționează pentru că domnul primar nu a făcut împrejmuirea și locul de joaca, prin urmare proiectul nu poate fi predat!

Aici trebuiau să învețe de anul acesta trei grupe a câte 20 de copii, dar copiii care ar fi trebuit să se bucure de spațiile moderne de aici mai au mult de așteptat până când noroaiele vor fi înlocuite cu alei și gazon!

*Noroaie în loc de un skate-park. Noroi, betoane crăpate, bălți, fier ruginit si nepăsare. Este imaginea dezolantă a neputinței și nepăsării pe bani europeni. Trebuia să fie un skate-park amenajat în Geoagiu Bai, iar prin acest proiect se urmărea crearea unor facilități pentru recreere și agrement în stațiune, extinzând oferta turistică pentru tineri, cu impact direct în creșterea numărului de vizitatori. E doar o mocirlă.

* Nici proiectul care vizează construirea unui pod peste râul Geoagiu – acces Cartier Rromi nu are o soartă mai bună. Lucrarea este oprită de aproape un an din cauza neconformităților! Primarul Vasile Cărăguț nu a găsit soluții pentru finalizarea proiectului, astfel că locuitorii din Geoagiu mai au de așteptat până vor putea beneficia de el!

* Centrul comunitar multifuncțional pentru asigurarea unor servicii de îngrijire personală este un alt proiect blocat. Pentru acest proiect, în valoare de 576.580 lei, constructorul a cerut rezilierea contractului și a abandonat lucrarea!

Finanțat inițial din fonduri europene, devine acum o lucrare plătită în mare parte din banii locuitorilor din Geoagiu pe fondul incapacității de a găsi soluții a administrației publice locale condusă de Vasile Cărăguț.

* Din păcate, o soartă similară o are și proiectul care vizează ”Crearea de facilități pentru recreere și agrement în Stațiunea Geoagiu Băi”. Lucrarea trebuia finalizată în anul 2019! Deja termenul a fost depălit de 7 ori! Proiectul, în valoare de 2.727.487 lei, care trebuia să ajute la creșterea numărului de vizitatori în stațiune, pare fără finalitate. Lucrările au demarat în urmă cu 3 ani, iar în 2020 a fost făcută o nouă licitație, deoarece contractul inițial a fost reziliat. Pentru nerespectarea contractului, s-au plătit deja 120.000 de lei corecții financiare, din banii locuitorilor.

*Și la fel se întâmplă cu proiectul privind ”Alimentare cu apă și canalizare în satul Cigmău, cu o valoare de 2.711.182,73 lei.

Satul Cigmău arată ca după bombardamente din cauza lucrărilor care pare că nu se mai termină! Proiectul mai sus amintit a început în anul 2019, deci în urma cu mai bine de trei ani, iar în Cigmău încă nu curge apa la robinet! Apa trebuie adusă de la Sanatoriu și, din păcate, socotelile de astăzi nu mai bat cu cele de acum câțiva ani. Branșamentul inițial, cel care este făcut prin spatele spitalului nu mai poate fi folosit, a devenit inutil. Trebuie un branșament nou, traseul va fi mai jos de blocul de locuințe”, arată consilierul local Ovidiu Vlad.

Aceasta este realitatea tristă din Geoagiu, orașul investițiilor ratate sub administrația Cărăguț! Oare cât mai trebuie să aștepte localnicii de aici pentru a vedea finalizată măcar una dintre investiții, pentru că la toate cele enumerate anterior nimeni nu mai speră.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Echipa profesorilor din Orăștie a câștigat locul II la Cupa Educatorul

Miercuri, 5 octombrie, între orele 10-18, s-a desfășurat Cupa "Educatorul", organizată de Sindicatul "Spiru Haret" Hunedoara,  la EuroSportCenter Hunedoara. Cu prilejul Zilei Educației, o serie de activități sportive au fost prilejul întâlnirii cadrelor didactice și personalului din școlile hunedorene. Echipele au fost formate cu personal din unitățile din întregul județ. Au avut reprezentanți din orașele: Călan, Hațeg, Orăștie, Lupeni, Hunedoara, Deva, Brad, Vulcan. Toți concurenții au dat dovadă de spirit […]

todayoctombrie 6, 2022 1110 6 5

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%