Actualitate

Gorghiu: Jucatul la păcănele trebuie să înţelegem cu toţii că reprezintă o himeră

todaymartie 14, 2023 37

Background
share close

Ieri, într-o campanie de combatere a unui fenomen ce afectează tot mai multe persoane dornice de câștiguri rapide, Ordonanța de Urgență nr 77/2009 a fost modificată. Astfel este interzisă, prin aprobarea Senatului amplasarea spațiilor destinate jocurilor de noroc la distanță mai mică de 300 de metri faţă de unităţile şi instituţiile de învăţământ, locurile de joacă pentru copii, așezăminte culturale, instituţii de credit sau instituţii financiar-bancare.

Inițiatoarea proiectului, liberala Alina Gorghiu a spus în cadrul ședinței de ieri următoarele:

„Le mulţumesc colegilor din comisiile juridică şi economică că au acceptat astăzi să dea un vot favorabil pe raport, un raport care prevede câteva lucruri simple – ca sălile, spaţiile în care se desfăşoară jocurile de noroc să nu fie situate în incinta sau pe o rază de 300 metri pietonali de acele locuri frecventate de tineri, cum sunt locurile de joacă, şcolile, așezăminte culturale, instituţii de credit sau instituţii financiar-bancare.

De asemenea, cred că un fenomen despre care s-a vorbit foarte puţin este modul, maniera în care populaţia din rural accesează aceste jocuri, păcănele. În toate comunele din România, stimaţi colegi, şi toţi mergeţi prin comunele din România, veţi vedea că în bar sunt jocuri cu păcănele. Aceste slot machines care au împânzit mediul rural şi care ştiţi foarte bine ce endemici produc. E un amendament sănătos făcut de grupul PSD pe care l-am votat şi noi, PNL.

Sunt măsuri necesare şi absolut de dorit, dar în acelaşi timp îmi permit să dau un sfat celor care astăzi votează şi pe urmă critică – învăţaţi că aceste lucruri bune pentru societate nu trebuie exploatate politic. Dacă tot votăm un proiect şi credem că face bine pentru societate, pentru un pumn de voturi nu îl criticaţi mâine, deşi l-aţi votat în plen”, a mai spus Gorghiu.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Liceul „Nicolaus Olahus” din Orăștie își prezintă oferta educațională

Pentru anul școlar 2023/2024, Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus din Orăștie își prezintă oferta educațională pentru elevii clasei a VIII-a și anunță că și pentru noul an școlar va continua colaborarea pe învățământ dual cu agenții economici orăștieni pentru mai multe specializări. Pentru sistemul profesional și dual, elevii care vor opta pentru a continua studiile la Liceul Tehnologic Nicolaus Olahus, vor putea alege una din următoarele specializări: operator la mașini cu […]

todaymartie 13, 2023 546

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%