Actualitate

Guvernul condus de PNL continuă să aibă grijă de persoanele vulnerabile

todayfebruarie 15, 2023 34

Background
share close

Printre principalele funcții ale unui stat modern, democratic și funcțional se află obligația de a-și proteja cetățenii în fața oricăror pericole, fie ele de natură militară, economică sau socială. În același timp, statul trebuie să manifeste o grijă suplimentară față de persoanele din categoriile vulnerabile, mai ales în contextul vremurilor dificile pe care le trăim.

Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă asigură un sprijin concret românilor aflați în dificultate, ceea ce arată fără echivoc că și-a înțeles pe deplin menirea.

 

Programul ”Sprijin pentru România”, cea mai importantă inițiativă de acest gen de până acum implementată în România, continuă și în acest an. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin intermediul căruia se derulează, a asigurat deja finanțarea necesară.

Anul trecut, aproape 47.000 de hunedoreni au beneficiat de cele șase vouchere a câte 250 lei, câte unul la două luni, cu care beneficiarii își pot achiziționa alimente și hrană caldă, pentru a putea face mai ușor față cheltuielilor din această perioadă economică dificilă.

De asemenea, persoanele din categoriile vulnerabile beneficiază de pachete alimentare care conțin 12 alimente de bază (făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve cu carne de vită, conserve cu carne de porc, conserve pate de ficat de porc, borcane de compot de fructe, gem de fructe, gem de fructe dietetic) și provin exclusiv de la producători din România. Proiectul social este finanțat prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), cu un buget total de 235 milioane euro, alimentele fiind acordate în șase tranșe.

Tot prin POAD se acordă în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru preșcolari și elevi din familii defavorizate.

Prin astfel de măsuri prompte și extrem de necesare, România va fi mult mai rezilientă în fața provocărilor de azi și de mâine, cu ajutorul acestor pachete de măsuri sociale, care garantează stabilitatea cetățenilor noștri. Românii au nevoie de ajutor acum, iar Guvernul condus de Premierul PNL Nicolae Ionel Ciucă va continua să aibă grijă de persoanele aflate în dificultate.

 

Deputat Vetuța Stănescu, Președinte PNL Hunedoara

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania trimite voluntari în Turcia

Echipa Câini de Salvare Transilvania  s-a alăturat săptămâna trecută celei de-a doua echipe RO-USAR care acționează în prezent în Turcia. Oana Ciora împreună cu Dino și Rareș Urs cu Max s-au alăturat personalului specializat de căutare-salvare RO-USAR, împreună cu alte echipe civile certificate în căutarea cu câini din Clubul Câinilor Utilitari și Câinii SAR Gugulania Caransebeș - CSG. Oana este inginer constructor de profesie și instructor canin din pasiune. Face […]

todayfebruarie 15, 2023 100

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%