Actualitate

Guvernul va adopta azi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic

todayiunie 1, 2023 31

Background
share close

Guvernul va adopta azi, prin ordonanţă de urgenţă, creşterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic, reprezentând un avans din creşterea pe grila din viitoarea lege a salarizării, care se va aplica de la 1 ianuarie 2024, se arată într-un comunicat al Executivului.

Anunţul Guvernului a venit în urma întâlnirii pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca au avut-o la Palatul Victoria, miercuri, cu liderii sindicatelor din educaţie, pentru a dialoga pe tema revendicărilor acestora.

 

Totodată, pentru personalul nedidactic din învăţământ, creşterea salarială va fi de 400 de lei brut lunar.

 

“În noua grila de salarizare, salariul profesorului debutant/asistent universitar se va raporta la salariul mediu brut din economie şi va reprezenta punctul de referinţă al grilei de salarizare din educaţie. Majorările salariale potrivit noii grile se vor face etapizat, în maxim trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranşă reprezentând 40 la sută din valoarea totală a majorărilor”, se mai arată în comunicat.

 

Sursa: Agerpres

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ziua copilului – ce suprize au fost pregatite pentru micii orăștieni

Primăria Municipiului Orăștie, Consiliul Local și Casa de Cultură invită, azi, pe cei mici si cei mari la un spectacol dedicat ,, Zilei Copilului”. Începând cu ora 10:00, în incinta Arena Park, copiii vor avea parte de o mulțime de surprize:   Animație și jocuri distractive: Minnie și Mickey Tir cu arme paintball – tragere la țintă cu arme special pentru copii și bile 100 % biodegradabile Tir cu arcul […]

todayiunie 1, 2023 43

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%