Actualitate

Hirotonia noului Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei va avea loc duminică, la catedrala din zona Opera. 20 de ierarhi din Sfântul Sinod vor fi prezenți la Deva

todayfebruarie 17, 2023 63

Background
share close

Slujba de hirotonie a noului Arhiereu-vicar al Episcopei Devei și Hunedoarei va avea loc duminică, 19 februarie, la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, din zona Opera, din Deva. Noul Arhiereu-vicar este Arhimandritul Gherontie Ciupe, Vicar administrativ eparhial al Episcopiei Devei și Hunedoarei, care va purta titulatura de Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul.

„Duminică, 19 februarie 2023, începând cu ora 9.00, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului (Opera) din Deva, se va oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, sub conducerea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un ales sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, se va săvârși Sfânta Taină a Hirotoniei Preacuviosului Părinte Arhimandrit Gherontie Ciupe în slujirea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, cu titulatura Hunedoreanul.

 

Accesul în sfântul lăcaș va fi permis tuturor credincioșilor, în limita locurilor disponibile, iar slujba se va transmite și la demisolul Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Deva.

 

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Sfânta Liturghie arhierească va fi transmisă în direct de Trinitas TV, Televiziunea Patriarhiei Române.

 

La acest moment de sărbătoare, îndemnăm clerul, monahii și credincioșii hunedoreni să înalțe smerită rugăciune la Tronul Preasfintei Treimi, cerând Atotmilostivului Dumnezeu să dăruiască ierarhilor noștri, Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, și noului Arhiereu-vicar, ani binecuvântați, cu sănătate și rodnicie în propovăduirea Evangheliei, spre folosul și propășirea duhovnicească a bunilor creștini hunedoreni!”, se arată într-un comunicat de presă al Episcopie Devei și Hunedoarei.

 

Biroul de presă al Episcopiei Devei și Hunedoarei

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Cetățile dacice din Munții Orăștiei- parlamentarii hunedoreni luptă cu Romsilva pentru terenurile cetăților

Mai mulți parlamentari hunedoreni, au inițiat un proiect de lege care să clarifice situația juridică al terenurilor cetăților dacice din Munţii Orăştiei. 120 de parlamentari, inclusiv deputatul PNL de Hunedoara Vetuța Stănescu și senatorul PNL de Hunedoara Vasilică Potecă, susțin această inițiativă.  Consiliul Județean Hunedoara administrează Cinci dintre cele șase monumente. Sarmizegetusa Regia este în administrarea județului Hunedoara din 2012, iar ultimele 4 au fost preluate în 2021. Totuși a […]

todayfebruarie 17, 2023 64

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%