Actualitate

Hotel Ceres, relaxare și tratament în inima stațiunii Geoagiu Băi

todaymartie 23, 2021 11326 26 3

Background
share close

Hotel Ceres, oaza de liniște din Geoagiu Băi

Dacă te abați câțiva kilometri de la drumul ce leagă două orașe-cetăți, Alba Iulia și Deva, burguri simbol ale Transilvaniei, străbătând cale de numai cincisprezece minute vestita Vale a Geoagiului, ajungi în sânul uneia dintre cele mai cunoscute stațiuni din Vestul României: Geoagiu Băi. Despre Germisara, numele sub care era cunoscută acum două mii de ani localitatea ce atrage an de an zeci de mii de turiști s-au spus multe, însă ceea ce a dăinuit peste veacuri se poate reliefa simplu: Izvor de sănătate.

Vechea stațiune, binecuvântată cu un peisaj de poveste

Pe lângă comorile despre care vorbesc legendele dacice, întâlnite până acum doar în poveștile bunicilor, turiștii care trec de poarta ce stă de strajă la intrarea în stațiune se pot bucura de adevăratele nestemate: cele ale naturii. De la aerul curat și până la vestita apă minerală termală ce izvorăște din străfundurile pământului, vizitatorii profită din plin de darurile locului. Tocmai acest context a făcut ca acum mai bine de 40 de ani la Geoagiu Băi să apară un loc în care să te bucuri de toate aceste beneficii:

În anul 1977 se naște Hotel Ceres.

40 de ani de tradiție, ospitalitate și respect față de oameni

În inima stațiunii, între înalții copaci seculari, Hotel Ceres își așteaptă vizitatorii. Gazdele te întâmpină la orice oră la recepția complexului de 3 stele, oferindu-ți posibilitatea de a ocupa unul din cele 252 de locuri de cazare. Odată ajuns în cameră o să găsești un loc primitor, curat și modern, cu un pat comod, televizor, frigider și baie proprie, precum și o vedere de poveste de la balconul camerei, spre pădurile ce se întind pe dealurile din jur, ticsite de povești numai de brazi știute, despre oameni bravi și buni ce cutreierau bătrânii codri acum două mii de ani.

Camerele și prețurile acestora sunt catalogate în funcție de preferințele și cerințele fiecărui vizitator, de la camere single până la camere duble:

Tarif/persoană/sejur – Cazare, MD și tratament:

5 nopți – 425 lei
7 nopți – 551 lei
10 nopți – 806 lei
12 nopți – 976 lei

Tarif/persoană/sejur – Cazare, demipensiune (MD+Cina) și tratament:

5 nopți – 505 lei
7 nopți – 663 lei
10 nopți – 966 lei
12 nopți – 1.168 lei

Tarif/persoană/sejur – Cazare, pensiune completa și tratament:

5 nopți – 635 lei
7 nopți – 845 lei
10 nopți – 1.226 lei
12 nopți – 1.480 lei

*Prețul pachetului include cazare, masă si tratament – în funcție de oferta aleasă.

Pentru efectuarea tratamentului trebuie sa vă prezentați cu bilet de trimitere de la medicul de familie
cu specificația “Recuperare medicală”, precum și cu cardul de sănătate.

Reduceri acordate copiilor:
– 0 – 6 ani – gratuit cazare și masă
– 6 – 12 ani – reducere 50% la cazare și masă.

Pentru grupuri organizate, tariful este de 120,00 lei pe zi/persoană (cazare, masă+acces la sala de fitness).

Se oferă gratuitate pentru liderul de grup și sofer.
Tarife practicate – 140,00 camera/zi (cameră dublă)

Pentru că grija oamenilor dedicați poveștii Ceres acoperă nevoile tuturor celor care le trec pragul, aceștia pun la dispoziție și camere pentru persoanele cu dizabilități, dotate cu mobilier special adaptat și amenajate în funcție de nevoile acestei categorii de turiști.

Pe lângă confortul camerelor, Hotel Ceres dispune de parcare proprie, restaurant, bazine interioare, saună, precum și de un spațiu dedicat organizării de ședințe și conferințe.

Personalul calificat vă va întâmpina cu căldură și vă va satisface toate nevoile și preferințele pe perioada șederii în stațiunea Geoagiu Băi.

Tratament, recuperare și relaxare

Pentru că Hotel Ceres face parte din Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă, societate ce dispune de o importantă rețea de hoteluri situate în diferite regiuni climatice ale României și de serviciile căreia beneficiază circa 60.000 de turiști atât din România cât și din străinătate, putem vorbi despre punctele forte ale acestei unități de cazare:

Tratamentul, ședințele de recuperare și curele specifice.

Conform specialiștilor doc.ro, apa termală provenită din adâncimea pămantului conține minerale de preț precum calciul, fierul, magneziul, sodiul, potasiul ori cuprul. De sute de ani, medicii francezi folosesc apa termală pentru tratarea eczemelor, a psoriazisului și a arsurilor de la nivelul pielii. Aceasta reduce, totodată, și durerile provocate de aceste afecțiuni.

Printre beneficiile apei termale se mai află și reducerea inflamațiilor, calmarea iritațiilor, matifierea tenului gras și lupta cu radicalii liberi.

Cure menite să amelioreze simptomele unui spectru vast de afecțiuni

Cu ajutorul unei echipe de medici profesioniști, specializați pe diverse ramuri ale medicinei moderne, vizitatorii Hotel Ceres pot beneficia de o serie de tratamente care să le amelioreze simptomele afecțiunilor de care aceștia suferă sau chiar să ducă la vindecarea bolilor.

Curele sunt destinate persoanelor de toate vârstele și sunt efectuate sub supravegherea și îndrumarea personalului specializat.

Cura externă se recomandă în cazul mai multor afecțiuni:

 • Boli ale aparatului locomotor: afecțiuni de tip degenerativ (spondiloze, coxartroze, gonartroze, etc), afecțiuni post traumatice (fracturi, entorse, luxații);
 • Afecțiuni neurologice: afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic (sechele post A.V.C., nevralgii, nevrite, etc.);
 • Afecțiuni ale sistemului cardiovascular: hipertensiune arterială stadiul I, sechele după infarct, tulburări circulatorii periferice (varice discrete), arterită arterosclerotică;
 • Nevroze.

Cura internă este la fel de benefică, arătând rezultate considerabile:

 • Boli ale aparatului digestiv: gastrită, ulcer cronic fără nisa aflat în faza de acalmie;
 • Afecțiuni ale aparatului respirator: bronhopneumopatia cronică neobstructivă, astmul bronșic.

Factorii naturali de cură constau în ape minerale bicarbonate, calcice, magneziene mezotermale, hipotone și slab radioactive care sunt utilizate atât pentru cura internă cât și în cura externă.

Proceduri moderne, rezultate imediate

Printre tratamentele de ultimă generație se numără proceduri cunoscute și cu rezultate remarcabile:

 • Galvanizare
 • Ionizare
 • Curenți diadinamici
 • Trabert
 • TENS
 • Curenți interferențiali
 • Unde scurte
 • Ultrasunet
 • Magnetoterapie
 • Laser-terapie
 • Băi galvanice
 • Aplicații cu gel siliconic-împachetări calde
 • Masaj regional
 • Kinetoterapie individuală
 • Băi oligominerale mezotermale minerale la cadă
 • Băi oligominerale, mezotermale minerale la bazin
 • Solux
 • Aerosoli individuali
 • Salinoterapie.

Pensionarii care doresc decontarea biletelor de tratament trebuie să se prezinte la Casa Județeană de Pensii pentru a depune o cerere tip, copie după actul de identitate și biletul de trimitere eliberat de medicul de familie. Costul biletului de tratament este în cuantum de 50% din valoarea pensiei.

Pentru detalii legate de decontarea serviciilor prin Casa Națională de Pensii Publice, precum și pentru sumele decontate, click AICI. 

Restaurantul Hotelului te așteaptă cu o diversitate de sortimente, meniuri variate și mâncare tradițională, toate pregătite cu drag de bucătari și servite cu promptitudinte de personalul profesionist. În plus, barul hotelului îți stă la dispoziție cu o varietate de băuturi alcoolice și nonalcoolice.

Destinații turistice importante, la doi pași de Geoagiu Băi

Stațiunea Geoagiu Băi se află în vecinătatea a numeroase atracții turistice ale zonei Transilvaniei. Turistii pot vizita câteva centre culturale emblematice: Complexul dacic de la Sarmizegetusa Regia, Incinta fortificată a Orăștiei sau mai sus menționatele cetăți ale Devei și Alba Iuliei.

La câteva zeci de minute de mers cu mașina se află și alte destinații turistice atractive:

 • Rezervaţia naturală Detunatele
 • Peştera Urşilor
 • Castelul Huniazilor Hunedoara
 • Cheile Măzii
 • Satul Vidra cu Casa Memorială Avram Iancu;
 • Gorunul lui Horia şi mormântul lui Avram Iancu de la Ţebea
 • Mănăstirea Râmeţ din secolul 13
 • Staţiunea Vaţa de Jos
 • Muzeul Aurului din oraşul Brad
 • Complexul Memorial Aurel Vlaicu

Manager Hotel Ceres Geoagiu Băi – Alin Carașcă

Telefon: 0721 836 594

 

––

Societatea T.B.R.C.M. S.A

Telefon Recepție: 0254 249 045
Secretariat: 0254 249 046
Fax: 0254 249 044
Email: [email protected]
Str. Vilelor, Geoagiu Băi, jud. Hunedoara

 

Foto:
Arhivă Hotel Ceres
Călin Jorza

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Tot ce trebuie să ştii despre înscrierea în clasa pregătitoare la Școala Generală ”Domnic Stanca” din Orăștie

66 de locuri în trei clase Începând cu data de 29 martie 2021, Școala  Generală ”Dominic Stanca” din Orăștie își deschide porțile pentru părinții preșcolarilor pentru a-i putea înscrie în clasa pregătitoare. Există 66 de locuri pentru înscrieri, repartizate în trei clase. Există două etape în care părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Se înscriu obligatoriu în clasa pregătitoare copiii care împlinesc 6 ani până în data de […]

todaymartie 18, 2021 938 1 6

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%