Actualitate

Hunedoara: 2.200 de beneficiari ai venitului minim garantat

todayianuarie 30, 2023 40

Background
share close

În județ sunt aproape 2.200 de beneficiari ai venitului minim garantat, Hunedoara ocupând locul al 34 – lea în țară într-un clasament privind numărul de persoane care au nevoie de această formă de sprijin.

Ajutorul social se acordă familiilor și persoanelor singure, cetățeni români sau străini, precum și persoanelor fără locuință aflate în situație de nevoie, care trăiesc în adăposturi improvizate. Ultima statistică oficială arată că în județul Hunedoara sunt aproape 2.200 de beneficiari de venit minim garantat, pentru care statul a cheltuit peste 540.000 de lei. Județul se află în ultima treime a clasamentului național în ceea ce privește numărul de beneficiari, practic, persoane aflate în stare de sărăcie extremă. Ca să primească acești bani, familiile și persoanele singure trebuie să aibă venituri sub nivelul acestui ajutor. Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referință, care e de 525, 5 lei, iar banii alocați lunar sunt între 149 de lei pentru o persoană singură și 554 de lei pentru o familie formată din 5 persoane, după care se mai adaugă fonduri în funcție de numărul de membri. Există anumite condiții de acordare a acestui tip de ajutor, printre care obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, muncă în folosul comunității și să fie în căutarea unui loc de muncă.

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Australian Open, un triumf al lui Djokovic

A venit și momentul ca Novak Djokovic să câștige  pentru a X-a oară  la Australian Open, învingându-l în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, cor 6-3, 7-6, 7-6. Lăudat de cel învins, Novak a răspuns la fel: "În primul rând vreau să spun că sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos și apreciez asta. Ambii vrem să câștigăm când suntem pe teren, dar asta […]

todayianuarie 29, 2023 39

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%