Sport

Hunedoreanul Avram Iancu a început cursa de înot pe Rin

todayiulie 17, 2023 92

Background
share close
Hunedoreanul Avram Iancu a început ieri, cursa de înot pe Rin, în prezența a aproximativ 50 de români.  Parcursul înseamnă  1032 de kilometri care urmează a fi străbătuți, după cum Avram Iancu preconizează, în 35 de zile. Scopul acțiunii sale este de a semnala importanța aderării României la spațiul Schengen. Pentru acest lucru, s-a hotărât să străbată fluviul de la Vechiul Pod din Constance( Germania) și până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda.
Înainte de începerea cursei, a fost rostită o rugăciune de călătorie în prezența persoanelor care au venit pentru a-l susține pe român.
Referitor la momentul de debut al călătoriei, Avram Iancu a transmis următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:
Am trăit emoții deosebite la kilometrul zero al Rinului datorită prezenței a peste 50 de români fantastici care au rupt din timpul lor și care au străbătut distanțe considerabile doar pentru a fi alături de mine și de cauza și dezideratul nostru comun: intrarea în Spațiul Schengen.
Mulțumesc pentru sprijinul reprezentanților autorităților române în Germania, Excelența Sa domnul Radu Florea, consulul general al Consulatului României la Stuttgart, fiind prezent la debutul cursei.
Mulțumesc și Societății Germano-Română Bodensee prin președinta acestei organizații, doamna Antonia Olariu, și Parohiei Ortodoxe Română din Konstanz prin părintele paroh Ionel Nemeș prezent și dumnealui la start făcând o micuță slujbă, Rugăciunea de Călătorie.
Am plecat cu o întârziere deoarece am dorit să acord atenția cuvenită celor peste 50 de români prezenți. Am străbătut aproximativ 11 km în 5 ore și un pic. Oboseala și-a spus cuvântul, noaptea trecută am reușit să adormim la 2 noaptea, după o lungă călătorie din România.”
Întreaga cursă poate fi urmărită online accesând link-urile:
sau:
Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Începe distribuirea tichetelor de călătorie gratuite – destinate persoanelor cu dizabilități

Direcția de Asistență Socială distribuie, începând de luni, 17 iulie 2023, tichetele de călătorie gratuite pentru transportul public local - destinate copiilor și adulților cu dizabilități din municipiul Deva. Tichetele pot fi ridicate în perioada 17 iulie – 18 august 2023, din clădirea Pieței Agroalimentare Deva, etajul 1, biroul nr. 21 (Compartiment Monitorizare Asistenți Personali), după următorul PROGRAM: - LUNI – JOI, între orele 8:00-16:30 - VINERI, între orele 8:00-14:00 […]

todayiulie 17, 2023 19

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%