Actualitate

Hunedorenii sar în ajutorul refugiaților ucrainieni

todayfebruarie 25, 2022 1254 2 5

Background
share close

Hunedorenii oferă alimente și adăpost pentru familiile care fug din calea războiului

După modelul mobilizării românilor din nordul țării, care au început încă de ieri să ajute familiile de refugiați ucrainieni, mai mulți hunedoreni s-au alăturat cauzei și au organizat o strângere de alimente, haine și produse de igienă pentru cei care și-au abandonat casele și au trecut granița în România. Aceștia au inițiat acțiunea prin intermediul Facebook, în cadrul unui grup național deschis ieri în cadrul rețelei. Mai mult decât atât, hunedorenii se oferă să îi și găzduiască pe refugiații ucrainieni care vor ajunge în zonă.

Din spusele organizatorilor, donațiile strânse într-un centru de colectare din Simeria vor ajunge la graniță tot cu ajutorul voluntarilor, care nu întârzie să apară: „Eu sunt dispus să plec mâine spre una dintre vămi, cu ce pot aduna din zona Petroșani-Valea Jiului. Deocamdată nu am decât mașina mea, dar poate se mai oferă cineva. Aveți stabilită vreo plecare deja?”, scrie un membru al grupului.

Orăștienii vor să îi ajute și ei pe refugiați

Și orăștienii sar în ajutorul celor care fug din calea invaziei rusești. O locuitoare a municipiului a scris următorul mesaj: „Ofer locuința mea din Orăștie și mâncare gratis pentru persoane care vin din Ucraina, cu confirmarea că vin din Ucraina.”

Simerienii ajută cu adăpost de asemenea: „Am si eu un apartament cu 2 camere la Simeria, judetul Hunedoara, ce poate fi folosit la nevoie, circa 80% utilat (mobila bucătarie, masina de spalat, aragaz, frigider, dulap, masă, pat mare, o canapea, wifi…etc), Maxim trei persoane. Mesaj in privat.”

Cei care vor să dea o mână de ajutor se pot înscrie pe această platformă – ÎNSCRIERE

Mai jos, lista cu produsele de care este nevoie urgentă:

Haine
– Preponderent femei & copii
– Curate și sortate pe mărimi dacă se poate (femei/ bebeluși/ copii 1-3 ani etc).
Produse igiena
– Săpun
– Produse igiena feminină
– Șervețele umede curățare, șervețele antibacteriene
– Aleze si bepanthen copii mici
– Periute/paste dinti
– Măști
Medicamente
– Nurofen
– Paracetamol
– Panadol baby
– Triferment
– Strepsils
– Vitamine
Organizatorice
– Cutii
– Saci
Non-perisabile
– Conserve
– Supe plic
– Dulciuri copii
– Sticle apa/ băuturi
Altele
– Saci de dormit
– Geamantane genți mari
– Termosuri
– Jucării

Scris de radio color

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Şi-a reclamat vecinul că i-a impuşcat câinii. Totul s-a întâmplat la Orăştioara de Sus.

Acuzat că ar fi împuşcat doi câini Un localnic din satul Orăştioara de Sus este cercetat pentru folosirea ilegală a armei. Acesta este acuzat că ar fi împuşcat doi câini, ai unui vecin. Vecinul acestuia este cel care a sesizat autorităţile. Luni 21 februarie a.c., acesta s-a prezentat la Poliția Municipiului Orăștie reclamând faptul că un vecin i-ar fi împușcat câinii. Cadavrele câinilor nu au fost găsite Din primele verificări, […]

todayfebruarie 22, 2022 1323 2 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%