Actualitate

Impozit de 500% pentru clădirile lăsate în paragină, la Petroșani

todaynoiembrie 25, 2022 27

Background
share close

Din dorința de a-i responsabiliza pe propretarii clădirilor lăsate în paragină, administrația publica locala de la Petroșani a deciz impozitarea cu 500% a acestor imobile, conform prevederilor Codului Fiscal. Aceleași prevederi vor fi aplicate și pentru terenurile lăsate neîngrijite.

„Am aprobat în acest sens, în Consiliul Local Petroșani, Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Municipiului Petroşani. În n orice localitate, aspectul clădirilor şi al terenurilor au o contribuţie majoră și în ceea ce privește confortul urban, ca parte componentă a unui peisaj optim, caracterizat de un raport echilibrat între construcții, spațiul verde existent şi căile de circulaţie. Dat fiind faptul că unele clădiri din municipiul Petrosani se află într-o stare avansată de degradare și, în același timp, vorbim și despre existența unor suprafețe de teren neîntreținute, cu depozitări de deşeuri, a fost necesară luarea unor măsuri care să conducă la determinarea proprietarilor clădirilor şi a terenurilor neîngrijite să execute lucrări de reabilitare şi igienizare a acestora”, a declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Prin aplicarea acestei impozitări de până la 500%, se doreşte practic responsabilizarea proprietarilor acestor imobile, iar populația municipiului Petroșani va beneficia astfel de un mediu mai prietenos şi, nu în ultimul rând, de mai multă siguranţă în aceste zone, a mai spus edilul.

Carmen PREDA 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ordin de Protecție Provizoriu în caz de violență domestică- legea intervine în sprijinul unei femei din Deva

  Ieri seara, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 31 ani, din municipiul Deva, care a fost agresată fizic de către soțul ei, în vârstă de 31 ani. Bărbatul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice și-a bătut soția , care la două zile după agresiune, nu a ezitat și a depus plângere la secția de poliție. În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, poliţiştii […]

todaynoiembrie 25, 2022 201

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%