Actualitate

„Împreună pentru Dănuț”. Unim inimi, mâini și voci pentru a ține speranța vie.

todaynoiembrie 18, 2023 1148

Background
share close

Daniel Paraschiv sau Dănuț cum îi spun prietenii este un tânăr de 23 de ani a cărui viață a intrat în impas pe 6 august 2021. Într-o zi fatidică, a ajuns la urgență în Deva unde i s-a pus eticheta de „drogat” și a fost uitat pe un pat de spital. Părinților li s-a răspuns „s-a drogat, dar până diseară îi trece si vine acasă”. Au urmat ceasuri cu gânduri in care părinții se învinuiau și nu înțelegeau ce anume au greșit, când au scăpat de sub control lucrurile. Un schimb de tură a medicilor a însemnat un examen CT și atunci datele problemei au fost altele. Ceea ce medicii la urgență, au spus că e starea provocată de consumul de droguri, de fapt a fost un accident ischemic cerebral provocat de tromboza de arteră bazilară.

A fost nevoie de un transfer cu elicopterul, la Timișoara, în condiții de comă indusă. Timp de 4 luni, a rămas în comă, iar medicii erau rezervați în ceea ce privește șansele lui de supraviețuire, prognosticul lor era zero șanse de a rămâne în viață.

Au trecut 2 ani și contrazicând toate previziunile sumbre,  azi, Dănuț trăiește. A supraviețuit susținut de familia lui, prietenii care i-au rămas aproape și oamenii care s-au lăsat mișcați de povestea sa.

În aceste zile, după tratamente în țară, a ajuns în Turcia, la o clinică privată unde medicina i-a pus la dispoziție o linie de investigații și tratament în vederea pregătirii tânărului pentru operația de montare a unui stimulator cerebral. Costurile acestor tratamente și investigații au atins deja suma de 40.000 de euro, iar menținerea lui acolo, la tratament, depinde de implicarea noastră a tuturor. Banii însă sunt cea mai mare piedică. Suma inițială, de aproximativ 120.000 de euro este mult prea mare pentru veniturile părinților săi. În acești doi ani, încă nu s-a reușit atingerea acestei sume, iar ultimele aproximativ 15 zile de spitalizare cu toate investigațiile efectuate riscă să epuizeze resursele materiale ale Asociației „Dănuț Paraschiv” înființată pentru a strânge fonduri pentru salvarea lui Dănuț.

Implicarea comunității este esențială, chiar vitală. În acest sens Radio Color organizează sâmbătă, 18 noiembrie, începând cu ora 21:00 împreună cu Joy Pub, Friends Night cu posibilitatea strângere de fonduri pentru Asociația lui Dănuț Paraschiv.

În 21 noiembrie, Radio Color vă invită la Sala Astra din Orăștie, unde organizăm un concert caritabil „Împreună pentru Dănuț”. Unim inimi, mâini și voci pentru a ține speranța vie.

Invitați sunt artiști cunoscuți din lumea folclorului românesc: Mariana Anghel, Robert Târnăveanu, Adriana Anghel, Bogdan Toma, Lorena Pascu, Ciprian Roman, Petruța Tihulcă, Ovidiu Olari, Denisa Bărbat, Simi Belea, Amalia Otea, Gheorghe Lăscoiu, Luiza Tudora, Mihai Fegher, Bianca Mara, Alexandra Toncea, Alice Marlee, Larisa Săndescu, Iliuță de la Jina și Grupul Folcloric Lele de la Orăștie. Acompaniază Formația Atlantis.
Marți 21 noiembrie, la Sala Astra ne întâlnim pentru a da o mână de ajutor campaniei de strângere de fonduri a Asociației Dănuț Paraschiv.
Alături de Radio Color se află Primăria și Consiliul Local al Municipiului Orăștie, împreună cu Casa de Cultura Alexandru Grozuță.

Donații se pot face direct în cele două conturi ale Asociației Dănuț Paraschiv:

CONT RON RO87BTRLRONCRT0632072401
CONT EURO RO37BTRLEURCRT0632072401

BENEFICIAR: ASOCIAȚIA DĂNUȚ PARASCHIV

Fiecare zi de așteptare în plus, este o piedică în calea lui Dănuț. Fiecare bănuț contează și poate îndepărta suferința lui Dănuț.
Dumnezeu lucrează prin oameni, fiți parte din echipa Lui!

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Uzina Mecanică Orăștie încheie anul 2023, fără datorii

Fără datorii, așa incheie anul 2023, Uzina Mecanică din Orăștie. Aproximativ 1,4 milioane de lei a virat in visteria Serviciului de Impozite și Taxe Locale Orăștie, iar acum certificatul de atestare fiscală al societății este acum curat. Suma reprezintă taxe și impozite pe terenuri și clădiri neplătite de ani de zile, la care s-au adăugat penalizări și majorări de întârziere. Situația complicată este de domeniul trecutului, iar succesul acestui proces […]

todaynoiembrie 17, 2023 125

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%