Comunitate

In aceastã noapte a avut loc un incendiu într-o gospodărie la Vaidei

todaynoiembrie 11, 2023 189

Background
share close

În această noapte, pompierii Detașamentului Orăștie au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Vaidei.

Ajunse la fața locului, echipajele operative au constatat faptul că incendiul se manifesta violent, la o anexă cu suprafața de aproximativ 60 metri pătrați, în care se aflau depozitate lemne de foc, cu posibilitatea de propagare a flăcărilor la casa de locuit și șura gospodăriei.

Proprietara casei s-a autoevacuat la timp. Aceasta a fost asistată medical la locul evenimentului de către paramedicii SMURD, întrucât a suferit un atac de panică.

Intervenția pompierilor a durat peste 3 ore, aceștia reușind să salveze locuința și celelalte anexe.

 

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Pentru această misiune au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

 

❗ACORDAȚI ATENȚIE INSTALAȚIILOR ELECTRICE

 

Respectați măsurile de siguranță și renunțați la improvizații!

 

-Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

 

-Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

 

-Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

 

Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi.

 

 

 

 

 

 

Sursă: Comunicat al ISU Hunedoara

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un elev de la Liceul „Aurel Vlaicu” este și paramedic voluntar

Elevii Liceului Teoretic "Aurel Vlaicu" sunt angrenați în activități umanitare, sociale sau sunt voluntari în diferite domenii. Astăzi îl prezentăm pe Neluțu, elev în clasa a XII-a C, care pe lângă preocupările referitoare la apropierea examenului de Bacalaureat este și paramedic. "Numele meu este FURCA NELUȚU , am 18 ani și sunt elev la Liceul Teoretic "Aurel Vlaicu" din Orăștie în clasa a XII-a, iar în afara orelor de curs […]

todaynoiembrie 10, 2023 1596 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%