Actualitate

Infrastructura rutieră hunedoreană dezbătută azi, la cererea Prefecturii

todayfebruarie 21, 2023 38 1

Background
share close

Infrastructura rutieră pe masa prefectului a fost vizată azi, la întâlnirea convocată de acesta. Reuniunea a pus la masa dezbaterii directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri – Timișoara, Nicoleta Pordea, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, primarul municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, administratorul public al municipiului Deva, Traian Berbeceanu, primarul comunei Vețel, Ioan Hențiu și șeful Secției Drumuri Naționale Deva, Dorel Neamț.

Discuțiile s-au concentrat pe mai multe teme de interes și anume

  • construcția nodului rutier de la ieșirea din municipiul Deva pe DN7 la intersecția DN76, în zona podului de peste râul Mureș;
  • Construcția sensului giratoriu din localitatea Sântandrei la intersecția DN7 cu DJ700.

La aceeași reuniune de lucru s-a analizat și starea drumuri naționale și județene de pe arealul județului Hunedoara, precum și necesitatea executării unor lucrări de investiții sau lucrări de întreținere și reparații pe sectoarele de drumuri care prezintă probleme.

La finalul, reuniunii pe care a convocat-o , prefectul Călin Petru Marian a declarat că:

Întâlnirea de lucru pe care am convocat-o astăzi are loc în urma mai multor sincope identificate pe sectoarele de drum care se află în proximitatea municipiului Deva, care asigură descărcarea traficului rutier de pe autostrada A1 sau care reprezintă un punct nodal între drumurile naționale și cele județene.

Întâlnirea a avut drept scop consultarea factorilor de decizie, pentru a trasa împreună o direcție clară și pentru a identifica soluțiile comun agreate pentru a debloca situația construirii nodului rutier care asigură atât accesul, cât și descărcarea de pe autostrada A1, proiect care de ani de zile nu este implementat.

Au fost analizate mai multe soluții tehnice, în așa fel încât acestea să fie adecvate pentru toți actorii instituționali angrenați în discuții, iar în cele din urmă, împreună cu aceștia, am luat decizia de a înainta o solicitare comună către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, pentru a sprijini demersul de construire a unui nod rutier. ”

În prezent, există stabilite mai multe obiective ce vizează investiții și reparații capitale aprobate pentru realizarea lor în decursul anului 2023. Aceste obiective sunt:

  • Consolidarea și amenajarea DN7A Obârșia Lotrului – Petroșani;
  • Reamenajarea intersecției DN66 cu sensul giratoriu în localitatea Hațeg;
  • Amenajarea intersecției DN7 cu DN76;
  • Consolidarea DN74;
  • Consolidarea

 

În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi depune toate diligențele pentru ca proiectele de interes public să fie implementate cu succes.” – a declarat prefectul județului Hunedoara.

 

 

 

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Cearta dintre doi prieteni s-a încheiat la spital, după ce unul dintre ei l-a împuns cu o furculiță pe celălalt

Un tânăr de 20 de ani din București s-a ales cu dosar penal, după ce l-a împuns cu furculița pe un alt tânăr. Victima are 19 ani și s-a prezentat câteva zile mai târziu de la momentul disputei, la Spitalul de Urgență din Petroșani, după ce rana s-a infectat. Sesizarea a fost făcută de către personalul medical ce au acordat primul ajutor tânărului de 19 ani, originar din Ploiești. Cei […]

todayfebruarie 20, 2023 540

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%