Actualitate

ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU. Servicii GRATUITE pentru vârstnicii cu venituri de până la 1.125 de lei

todayianuarie 5, 2023 17

Background
share close

ÎNGRIJIRE LA DOMICILIU. Servicii GRATUITE pentru vârstnicii cu venituri de până la 1.125 de lei!

Direcția de Asistență Socială Deva a majorat de la 1.000 de lei la 1.125 de lei nivelul de venituri până la care persoanele vârstnice din municipiul Deva pot beneficia, gratuit, de servicii de îngrijire la domiciliu. Majorarea a fost aprobată de Consiliul Local Deva, în ședința ordinară din luna decembrie 2022, prin Hotărârea nr. 537/2022.

Creșterea pragului de venit până la care persoanele vârstnice care locuiesc singure și se află în imposibilitatea de a se îngriji sau deplasa pot beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu se datorează majorării cu 12,5% a indemnizației sociale pentru pensionari, în anul 2023 față de nivelul de anul trecut.

În cazul vârstnicilor cu venituri mai mari de 1.125 de lei/lună, serviciile de îngrijire la domiciliu se asigură cu plata unei contribuții lunare între 1% și 35% din valoarea venitului, care se stabilește în funcție de nivelul venitului și de standardele de cost pentru serviciile sociale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1253/2022.

Serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice se realizează în baza unui contract și constau în:

servicii de bază – hrănire, igienă corporală, asistență socială și emoțională

servicii de suport – prepararea hranei sau transportul acesteia la domiciliu, efectuarea de cumpărături, sprijin pentru plata unor servicii sau obligații curente, activități de menaj

alte servicii – însoțirea la plimbări, vizite sau la diverse instituții pentru rezolvarea problemelor personale, consiliere socială și juridică

Tipurile de servicii acordate și valoarea contribuției lunare a persoanelor vârstnice care beneficiază de servicii de îngrijire la domiciliu pot fi consultate în Anexa Hotărârii Consiliului Local nr. 537/2022, disponibilă pe www.primariadeva.ro, Secțiunea Consiliul Local – Hotărâri de Consiliu, sau accesând link-ul: https://www.primariadeva.ro/images/uploads/hotarari/537.pdf.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numărul de telefon 0755.878.371 (Biroul Asistență Comunitară), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele 8:00-14:00.

În prezent, 15 persoane cu vârste între 70 – 90 de ani, din municipiul Deva, beneficiază de serviciile de îngrijire la domiciliu acordate de DAS Deva.

 

 

Direcția de Asistență Socială Deva

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Sântuhalm: un incendiu a distrus anexe dintr-o gospodărie

Incendiu într-o gospodărie din Sântuhalm. Pompierii Detașamentului au intervenit pentru stingerea incendiului cu două autospeciale cu apă și spumă. Incendiul a cuprins anexele din gospodărie unde era depozitat și material lemnos. Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează că: „Pompierii au lichidat prompt incendiul și, din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci doar pagube materiale. Cauza probabilă de producere a incendiului urmează a fi stabilită.”   Cosmina Prața

todayianuarie 5, 2023 18

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%