Actualitate

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență recomandă cum să ne protejăm de incendii

todayoctombrie 30, 2022 43 1

Background
share close

Întrucât o mare parte a incendiilor au drept cauză instalațiile electrice cu improvizații sau suprasolicitate, vă recomandăm să respectați măsurile elementare pentru a preveni acest tip de risc:

⭕ Nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

⭕ Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

⭕ Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent.

Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi.

Incendiul este iminent.

🛑 Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice.

Avertismentul vizează în mod special, electrocasnicele mari (frigider, reşou, televizor, maşina de spălat etc).

📌 Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp, un incendiu.

📌Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric.

📌 În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.

 

Sursă : Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Incendiu la Mada, în comuna Balșa

În această seară, o șură din localitatea Mada, comuna Balșa a ars. În misiunea de salvare au intervenit pompierii Gărzii de Intervenție Geoagiu și cei ai Detașamentului Orăștie. Ei s-au mobilizat cu două autospeciale. La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta generalizat, cuprinzând întreaga suprafață a anexei de aproximativ 70 mp. Pentru lichidarea incendiului pompierii au acționat mai bine de 3 ore, reușind să limiteze la timp propagarea flăcărilor la […]

todayoctombrie 30, 2022 468

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%