Actualitate

Întâlnire cu istoria la ”Frăția lupilor” de la Costești

todayaugust 27, 2022 92

Background
share close

Odată cu sfârșitul verii, clipele de bucurie se termină în triburile dace, scuturându-se asemenea frunzelor care încep să pice pe pământul rece într-un dans frumos asemenea dansului nimfelor dace. Romanii își croiesc drumul spre Sarmisegetusa și pregătirile sunt în toi. Urletul marelui lup răsună pe dealuri și lupii încep să se adune… Începe sângeroasa bătălie pentru Sarmisegetusa”

Așa sună invitația la Festivalul de la Costești, manifestare culturală organizată de Primăria și Consiliul Local Orăștioara se Sus, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Valea Dacilor”, care debutează astăzi.

Sunt două zile pline de activități și ateliere tematice, dar și spectacole de muzică populară, patriotică și muzică folk. Festivalul de la Costești reprezintă, în același timp, o întâlnire cu istoria, fiind practic un eveniment de reconstituire istorică, intercalat cu concerte în aer liber, ateliere meşteşugăreşti, preparate gastronomice dacice şi tradiţionale.
”Frăția lupilor” este așadar o manifestare deschisă atât localnicilor, cât și turiștilor, atât adulților, cât și copiilor, care la edițiile trecute a adunat o mulțime de spectatori, reprezentând un adevărat succes.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Un important grup Energetic a cumpărat Mintia cu peste 91 de milioane de euro!

Termocentrala Mintia a fost vândută, astăzi, prin licitație publică, la un preț de peste 91 de milioane de euro. Cumpărătorul este Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, un important producător global de energie care deține capacități de peste 8500 MW. Tranzacția în valoare de 91.236.832 EURO, exclusiv TVA, este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată una dintre cele mai mari tranzacții […]

todayaugust 26, 2022 343 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%