Actualitate

Întâlnirea moților cu istoria

todayiulie 9, 2022 21

Background
share close

Prezentă la eveniment, deputatul Stănescu Vetuța a declarat:

„Moții din Ținutul Apusenilor și-au cinstit eroii, i-au omagiat pe cei care au luptat și s-au jertfit pentru credință, pentru neam și pentru Țară, pentru ceea ce suntem noi astăzi.
M-am bucurat să fiu prezentă și anul acesta la ”Întâlnirea moților cu istoria”, manifestarea cultural – patriotică și religioasă organizată de 50 de ani în satul Dupăpiatră (comuna Buceș, județul Hunedoara). Evenimentul este dedicat cinstirii memoriei martirilor neamului românesc și mai ales a victoriei moților aflați sub conducerea lui Avram Iancu împotriva armatei maghiare, în anul 1849.
„Aici, românii moţi, sub conducerea lui Avram Iancu şi a tribunilor săi, au luptat şi au învins la 19 mai 1849. Românul ţine minte! Honor et Patria” , scrie pe crucea ridicată pe versantul drept al strâmtorii de la Cheia, iar noi toți avem datoria de suflet să nu-i uităm nicicând pe acești eroi, să le cinstim memoria și să vorbim generațiilor viitoare despre faptele lor de vitejie, despre jertfă și patriotism.”

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Zeci de mii de contribuabili riscă sesizări penale!

Nu au virat la stat impozitele și contribuțiile cu reținere la sursă, iar acum riscă să le fie făcute sesizări penale. În această situație sunt peste 71.000 de contribuabili, a  anunțat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș. Au avut un termen de grație de 60 de zile, care a expirat, iar acum Agenția le va trimite notificări privind sumele datorate la stat, dar și instrumentele de eșalonare sau restructurare […]

todayiulie 9, 2022 8

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%