Actualitate

INVEST – PATRIOT. Proiect de lege liberal pentru susținerea micilor întreprinzători locali

todaynoiembrie 26, 2023 48

Background
share close
În timp ce unii oameni politici doar vorbesc despre susținerea micilor producători locali, în încercarea de a-și crește capitalul electoral, parlamentarii Partidului Național Liberal chiar fac pași concreți în acest sens, prin inițiative legislative gândite și țintite pentru acest sector de activitate.
Deputatul hunedorean Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara a inițiat, alături de alți parlamentari liberali, un proiect de lege privind înființarea unui Program Național de Finanțare ,,INVEST-PATRIOT” pentru construcţia, dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor de producţie, prestări de servicii şi depozitare, de către UAT-uri, pentru spijinirea micilor întreprinzători locali.
”Avem nevoie de un cadru legal clar și mecanisme de finanțare care să stimuleze înființarea de spații de producție, depozitare și comercializare pentru acești întreprinzători autohtoni. Dorința lor de a învesti în localitățile de origine reprezintă un factor important de stabilitate socială și de revitalizare mai ales a zonelor rurale. Finanțarea acestor proiecte contribuie la stimularea creării de locuri de muncă și, implicit, la dezvoltarea socio-economică a comunităţilor locale. Partidul Național Liberal susține prin toate mecanismele legale aceste investiții românești”, a precizat deputatul PNL de Hunedoara Vetuța Stănescu.
Potrivit inițiativei legislative, aflată în lucru la comisiile permanente ale Senatului, suma maximă ce poate fi alocată pentru sprijinirea micilor întreprinzători locali este de 12,5 milioane de lei, în timp ce suma minimă ce poate fi alocată unui proiect în cadrul acestui program este de 2,500 milioane de lei.
”Alocarea de fonduri pentru programul de dezvoltare rurală se face în conformitate cu reglementările bugetare naționale și cu principiile de bună guvernanță financiară. Toate alocările de fonduri sunt făcute într-un mod transparent și responsabil, cu respectarea tuturor regulilor şi reglementărilor privind achizițiile publice, pentru a asigura cel mai bun raport calitate-preț și pentru a preveni frauda”, se arată în proiect.
Finanţarea are ca scop principal realizarea, dezvoltarea şi modernizarea spațiilor de producţie, prestări de servicii şi depozitare, din unităţile administrativ-teritoriale, destinate sprijinului întreprinzătorilor locali și contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii de producţie, a capacității de depozitare și a calităţii serviciilor prestate de către întreprinderile mici şi mijlocii, sprijinind creșterea economică locală şi naţională prin stimularea investițiilor, crearea de locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii şi consolidarea competitivităţii întreprinderilor.
”Această propunere vizează în special sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), care reprezintă un motor esențial de dezvoltare și inovare. De asemenea, sunt mulți întreprinzători locali reîntorşi în țară, după ani de muncă în străinătate, cu experiență acumulată, cu ceva capital și cu dorința arzătoare de a dezvolta propriile afaceri. Acești întreprinzători reprezintă o forță vitală pentru economia locală și națională, dar se confruntă cu numeroase obstacole, inclusiv lipsa spațiilor adecvate de producție, depozitare și vânzare. Finanțările propuse le vor oferi acestor întreprinzători oportunități de a-și dezvolta afacerile și de a contribui la creşterea economică”, au explicat inițiatorii proiectului legislativ.
Ideea acestei inițiative a pornit de la faptul că, de cele mai multe ori, decidenții politici locali sunt încântați de eforturile investitorilor locali și doresc să-i sprijine pentru a asigura continuitatea și creșterea afacerilor. Cu toate acestea, în lipsa unor facilități adecvate și accesibile, activitățile lor sunt la limita profitabilității, înregistrând pierderi de producție, iar lipsa spațiilor autorizate crește riscul ca unii dintre ei să renunțe la afacerile lor.
Această propunere legislativă vine tocmai în sprijinul comunităților locale, contribuind la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea economică. O economie puternică la nivel local se traduce într-o economie puternică la nivel național. Prin sprijinirea micilor întreprinzători, acest proiect de lege ajută la formarea unui mediu de afaceri stabil și sustenabil.
PNL Filiala Hunedoara

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Expoziție de porumbei la Șoimuș. Cea mai mare filială de columbofili din țară a reunit 250 de membrii din județul Hunedoara

Cea mai mare asociație de columbofili din țară,  s-a reunit azi la Șoimuș pentru o expoziție de porumbei. Anual au loc astfel de întâlniri,  anul acesta Căminul Cultural din comuna Șoimuș a găzduit reuniunea sub organizarea Primăriei și a Consiliului Local. Prefectul Marian Călin Petru a fost alături de primarul comunei Șoimuș,  Mihai Irimie, ocazie cu care a salutat organizarea și implicarea membrilor din asociația județeană. Expoziția a reunit   250  […]

todaynoiembrie 25, 2023 137

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%