Actualitate

Investițiile în dezvoltarea domeniilor schiabile se deblochează

todayiunie 30, 2022 59

Background
share close

 

 

Vești bune pentru administrațiile publice locale care implementează proiecte ce vizează dezvoltarea domeniilor schiabile, investiții cuprinse în cadrul Programului Național ”Schi în România”. Deputatul PNL Vetuța Stănescu a inițiat un proiect de lege care conduce la deblocarea acestor investiții și, mai mult, i-a convins pe parlamentari de necesitatea susținerii și aprobării acestei inițiative legislative. Astfel, cu 273 de voturi ”pentru”, proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților, după ce la începutul acestui an a primit și votul Senatului. Prin adoptarea acestei inițiative legislative, terenurile pe care se amplasează obiectivele necesare realizării Programului național de dezvoltare a turismului ”Schi în România” sunt exceptate de la compensarea cu terenuri egale ca suprafață și bonitate pentru unitățile administrativ teritoriale și pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitare.

”Le mulțumesc colegilor mei parlamentari care au înțeles importanța acestui proiect care sprijină dezvoltarea de activități turistice care să includă și domenii schiabile. Programul Național ”Schi în România”, aprobat și reglementat prin Legea 526/ 2003, cuprinde 22 de județe și și-a propus, încă la de la început, susținerea și dezvoltarea durabilă a turismului montan în țara noastră, prin practicarea schiului și a altor sporturi de iarnă, ceea ce constituie plusvaloare reală pentru comunitățile locale pe teritoriul cărora se implementează”, a declarat deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu. Modificarea legislativă era absolut necesară, a mai explicat parlamentarul hunedorean, în condițiile în care o serie de unități administrativ- teritoriale angrenate în program au fost puse în situația de a nu putea continua investițiile din cauza imposibilității respectării actualelor prevederi legale privind compensarea suprafețelor de teren care urmează să fie scoase din fondul forestier național. Programul ”Schi în România” cuprinde 22 de unități administrativ teritoriale, inclusiv din județul Hunedoara.

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Pompierii români, din nou în Grecia

În această vară, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență participă cu un modul specializat de stins incendii de pădure la un proiect pilot de pre-poziționare organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar- DG ECHO în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea acestui tip de risc. Astfel, șase salvatori hunedoreni au fost selectați pentru a pleca astăzi spre Grecia, alături de alți 22 de colegi […]

todayiunie 30, 2022 54

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%