Diverse

ISU Hunedoara: curs de tehnici de stingere a incendiilor de fond forestier

todaymai 26, 2023 21 1

Background
share close

Pompierii hunedoreni îi pregătesc pe colegii lor din țară în tehnici de stingere a incendiilor de fond forestier.

În perioada 22-26 mai 2023, la Centrul de Antrenament și Pregătire de Specialitate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara au avut loc cursurile teoretice și practice ale celei de-a doua serii a „Stagiului de perfecționare a tehnicilor de stingere a incendiilor de fond forestier”.

Pe timpul pregătirii, la care au participat 12 subofițeri de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din 6 județe (Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Sălaj și Suceava), s-au desfășurat atât ședințe de prezentare a noțiunilor teoretice referitoare la modul de manifestare a incendiilor produse la fondul forestier și principalele caracteristici ale acestora, cât și activități de pregătire practică în raionul de intervenție al Secției de Pompieri Brad, pe teritoriul comunei Vața de Jos .

În cadrul exercițiilor practice, la care au participat, în afară de cei 12 cursanți, forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Brad, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vața de Jos, Ocolul Silvic Brad, jandarmi și polițiști, dar și membri ai Asociației Sportive „Club Offroad Brad”, s-a pus accent în special pe modul de realizare a cooperării interinstituționale, executarea recunoașterilor terestre și aeriene pentru identificarea tipului de incendiu și a limitelor cuprinse de acesta, existența obstacolelor naturale sau artificiale, aliniamentele pe care trebuie limitată propagarea, identificarea și protecția punctelor sensibile, cunoașterea căilor de retragere și a zonelor de siguranță, realizarea unor dispozitive de intervenție de la autospeciale în plan ascendent, alimentarea autospecialelor și motopompelor din surse naturale, atac direct cu accesorii manuale pentru stingerea incendiului (cu saci stingători, bătătoare) și realizarea atacului indirect prin folosirea suflantelor cu aer.

Perfecționarea tehnicilor de stingere a incendiilor de fond forestier îi ajută pe pompieri să acționeze rapid și eficient în condițiile unor astfel de situații de urgență care, din păcate, sunt tot mai frecvente, mai ales în sezonul cald.

 

 

Galerie Foto:

 

 

Sursă: ISU Hunedoara

 

 

Cosmina Prața

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Politică

Este oficial: premierul Nicolae Ciucă nu demisionează

Este oficial: premierul Nicolae Ciucă nu demisionează. În această dimineață, anunțul a fost făcut public în conferința de presă  de la Palatul Victoria, la care au participat atât premierul în funcție, Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și vicepremierul Kelemen Hunor. Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul. Ținând cont de faptul că așa cum până acum am găsit soluții, după discutiile pe care le-am avut […]

todaymai 26, 2023 45

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%