Actualitate

ITM Hunedoara cu ochii pe contractele de muncă temporare și plasarea de forță de muncă în străinătate

todaynoiembrie 4, 2022 26

Background
share close

Inspectoratul Teritorial de muncă Muncă Hunedoara a desfășurat în perioada 24-28 octombrie o campanie dedicată verificării activităților de mediere a contractelor de muncă temporare și plasarea de forță de muncă în străinătate.

La nivelul județului 3 agenți au ca obiect de activitate încheierea de contracte de muncă temporare. Au fost identificate 61 de contracte de muncă în regim temporar pentru 12 utilizatori ai acestor servicii prestate exclusiv în străinătate.

Cu privire la această campanie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara  a urmărit respectarea prevederilor legii în aceste cazuri specifice în baza Hotărârii de Guvern 1256/2011 și au fost dispuse măsuri  privind respectarea prevederilor legale . Unde a fost cazul s-au luat măsuri în baza legilor  53/2003 si 62/2011. Astfel campania desfășurată a scos la iveală mai multe nereguli și anume cu privire la durata normală a timpului de muncă, munca suplimentară, repausul zilnic și săptămânal, munca de noapte, concediile și sărbătorile legale și salarizarea aplicabile salariaților temporari.  De această dată au fost dispuse numai măsuri de redresare a situației, nu și amenzi.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara recomandă celor care aleg să muncească în străinătate, să consulte cu atenție informațiile de pe pagina online a instituției.

 

 

Cosmina PRAȚA

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

S-a promulgat! Persoanele condamnate pot doar visa la funcții publice

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, legile care prevăd interdicția de a candida și a fi alese în funcțiile de senator, deputat, respectiv de primar, președinte al Consiliului Județean, consilier județean, consilier local pentru persoanele care au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea. Cei care au suferit condamnări penale definitive nu mai pot să-și […]

todaynoiembrie 4, 2022 35

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%