Actualitate

Județul Hunedoara, deschis și înspre Vâlcea!

todayoctombrie 18, 2022 83

Background
share close

”Deschidem județul Hunedoara”! Asta a spus prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, după vizita pe care a efectuat-o pe șantierul DN 7A Petroșani – Voineasa.

Drumul străbate o zonă cu frumuseți naturale extrem de apreciate de turiști, însă starea carosabilului nu este cea mai bună. DRDP Timișoara, prin Secția de Drumuri Naționale Deva, a început reparațiile la această porțiune de drum național.

„După cum am menționat în repetate rânduri, județul Hunedoara este unul dintre cele mai frumoase județe din România, având capacitatea de a se dezvolta extraordinar prin intermediul turismului, însă pentru a ne dezvolta județul este necesar ca mai întâi să îl deschidem, să potențăm rețelele rutiere existente, astfel încât accesul în județ să fie extins și facil, adaptat actualelor norme și standarde în materie de infrastructură. Drumul DN7A, drum care leagă județul Hunedoara de județul Vâlcea și de stațiunea montană Voineasa, este deosebit de important atât pentru comunitatea Văii Jiului, cât și pentru întregul județ. Odată reabilitat, turiștii vor beneficia de acces rapid înspre stațiunile montane din Valea Jiului – Parâng și Straja. Lucrările de reparație vor fi finalizate până la finalul acestei luni, iar drumul va fi repus în siguranță pentru tranzitarea județului Hunedoara”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

Sectorul de drum de 16 km de pe raza județului Hunedoara (86+601 și 105+120) a fost preluat în anul 2019 de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova, iar în prezent se urmărește repararea lui în totalitate, pentru a fi practicabil pe sezonul de iarnă. La această verificare a stadiului lucrărilor au luat parte și șeful Secției de Drumuri Naționale Deva, Gheorghe Nicolae Neamț și inginerul șef al sectorului, Călin Lazaroni.

Carmen COSMAN

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

13.000 de lei pentru scrierea proiectului de eficientizare energetică a sediului Primăriei Geoagiu

Deși se presupune că are un compartiment de specialitate, Primăria Orașului Geoagiu alocă 13.000 de lei pentru servicii de ”elaborare de proiecte”. Responsabilii Primăriei Geoagiu au inițiat o cumpărare directă, în valoare de 13.000 de lei, către Start Plan Progres SRL Deva, societate reprezentată de Oprițoiu Grigore Rafael. Pentru această sumă, conform anunțului publicat pe SEAP; firma în cauză trebuie să asigure ”elaborare documente pregătire proiect, completarea cererii de finanțare […]

todayoctombrie 18, 2022 258

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%