Actualitate

Juristul Primăriei Lupeni reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită

todaydecembrie 14, 2022 28

Background
share close

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 decembrie 2022, a inculpatului PAVĂL CONSTANTIN.

Acesta este consilier juridic principal  al primăriei municipiului Lupeni, și a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Juristul Primăriei Lupeni, reţinut pentru luare de mită

Într-un comunicat, procurorii DNA susțin  că, în cauză, există date și probe care conturează infracțiunea pentru care juristul primăriei Lupeni a fost pus sub acuzare.

În perioada octombrie – noiembrie 2022, inculpatul Pavăl Constantin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri suma de 50.000 euro pentru a-l „ajuta” să concesioneze o suprafață de teren de 160 mp, aflată în proprietatea Primăriei municipiului Lupeni. Precizăm că, anterior, inculpatul fusese desemnat printr-o dispoziție a primarului să facă parte din comisia de negociere directă ce avea ca obiect concesionarea terenului respectiv.
După mai multe negocieri, suma finală care i-ar fi fost remisă inculpatului Pavăl Constantin ar fi fost de 7.000 de euro, plătibilă într-o singură tranșă. De menționat este faptul că, după primirea banilor, „problema” omului de afaceri ar fi fost rezolvată în doar o zi și jumătate, respectiv pe data de 03 noiembrie 2022.”

Inculpatului Pavăl Constantin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Procurorii precizează în comunicatul emis „că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Prefectul Călin Petru Marian propune secretarilor de primării, spre analiză stadiul aplicării legilor fondului funciar

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit, astăzi, cu secretarii generali ai primăriilor din municipiile, orașele și comunele hunedorene. Scopul reuniunii a fost analizarea stadiului de aplicare a unor reglementări administrative importante, necesare eficientizarea activității funcționarilor publici pentru locuitorii fiecărei localități. La discuțiile care au avut loc la Inspectoratul Școlar Județean s-au analizat stadiul aplicării legilor fondului funciar și situația întocmirii în format electronic a registrului agricol, dar și deficiențele […]

todaydecembrie 14, 2022 90

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%