Diverse

Laurențiu Nistor din nou președinte al PSD -organizația Hunedoara

todayseptembrie 30, 2023 422 1

Background
share close

 

Președintele PSD Hunedoara este, în continuare, Laurențiu Nistor, votat în unanimitate de către delegații prezenți la Conferința Județeană PSD Hunedoara. La unison, membrii PSD reuniți vineri, la Domeniile Streiului în Băcia, l-au reales pe actualul președinte al Consiliului Județean în funcția supremă a Partidului Social Democrat, fără voturi „contra”, fără abțineri, ba chiar unele voturi acordate cu două mâini, ca să parafrazăm pe Natalia Intotero, gazda evenimentului.

Dar până la momentul alegerilor de vineri care au culminat cu realegerea lui Laurențiu Nistor, trebuie punctate câteva picanterii scăpate ieri, în fața tuturor și live transmise pentru toată lumea pe Facebook:

am deosebita plăcere, stimați colegi, delegați la conferință, stimați invitați, să salut cu un deosebit respect prezența la lucrările conferinței noastre a domnului președinte al Partidului Social Democrat, prim ministru al premierului „Mărie” României, Marin, pardon, Marcel Ciolacu. V-am spus prima emoție. Prima emoție domnule President. […] Doamnei Deputat, Stănescu Vetuța, președintele Organizației Județene PSD Alba, PSD Hunedoara (tot cu Alba). (este corectat de cei prezenți: PNL) PNL? Stați un pic că s-ar putea ca gurile păcătoase nu se știe ce vor fi.

Prin confuziile din discursul inaugural, mai sus citate, președintele PSD Hunedoara părea că merge pe lângă linia trasată/unanim votată de colegii săi de partid. Atât Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor, cât și premierul, Marcel Ciolacu au vehiculat că nu se va merge în tandem cu PNL, la următoarele alegeri.

Sorin Grindeanu: „eu, ca prim-vicepreședinte al acestui partid, nu prea sunt de acord cu lucrul acesta.(…) Fiecare trebuie să-și arate valoarea atâta cât o are”.

Marcel Ciolacu: „o să încep cu un slogan mobilizator „Jos Guvernul”! Să știți că am un prieten foarrte bun, decan la o importantă Universitate din București care în fiecare dimineață îmi scrie „ Jos Guvernul” Și mă simt, Vasile (privind spre Vasile Dâncu) –eu așa rezist- mă simt foarte bine! Și rog toți prientenii, când îmi mai scrieți pe whatsup sau pe sms-uri, în loc să-mi scrieți „salut, Marcel”, nu mă deranjează dacă începeți cu „Jos Guvernul”. E un mod de a te autoapăra.”

Discursuri ample cu mesaje electorale, ușor populiste ar zice unii, s-au auzit în timpul conferinței, piperate la final cu aplauze și din când în când cu urale, în funcție de gradul și importanța celui care tocmai își încheiase alocuțiunea.

Vetuța Stănescu, deputat PNL a fost fost prezentă la Conferința PSD

La Conferința Județeană a PSD, s-a notat prezența deputatului de Hunedoara din partea Partidului Național Liberal, Vetuța Stănescu. Aceasta a fost invitată să țină o alocuțiune în care a subliniat că prezența ei este un semn de normalitate și stabilitate, în această perioadă extrem de complexă și solicitantă.

„prezența mea la acest eveniment, deși poate părea surprinzătoare pentru unii, este un semn de normalitate și stabilitate, în această perioadă extrem de complexă și solicitantă. Rolul nostru al liderilor partidelor politice, indiferent de provocările cu care ne confruntăm, este de a găsi soluții de bună guvernare. Acesta este principalul argument pe care îl prezint în fața dumneavoastră, astăzi, când vă spun că PNL și PSD au format o coaliție nu ca să obțină guvernarea, ci ca să aducă siguranță, echilibru și bunăstare românilor. Actul de guvernare, chiar și la nivel local, se centrează pe ce ai reușit să oferi în rezultate concrete cu care să te prezinți în fața electoratului, nu pe lupte politice sterile. Știm foarte bine că PNL și PSD, în decursul timpului au fost adversari tradiționali, am purtat cele mai crâncene bătăli politice, dar astăzi, evenimentele sau ceea ce se întâmplă în preajma noastră: războiul din Ucraina, criza energetică și mai ales pericolul pe care îl reprezintă partidele extremiste și populiste, ne-au lăsat să ne așezăm la aceeași masă și să punem în folosul României, toată experiența noastră politică.

Eu nu dau nicio şpagă”, a replicat Ciolacu

Eu nu dau nicio şpagă”, a replicat Ciolacu, atunci când a fost întrebat despre corupţie. Premierul a adăugat că îi îndeamnă pe toţi să lupte contra corupţiei.  „Să vină să îi ia! Şi pe cei care dau şi pe cei care cer. Avem avertizorii publici, legea trecută, jalon în PNRR. Fac un apel la toată lumea: cui i se cer bani să sune la 112, să se ducă la procurori. Nu poate un prim-ministru singur sau un guvern să realizeze acest lucru. Haideţi să fim solidari, să spunem a venit T zero. Hai să o facem. Nu am nicio problemă„, a afirmat Marcel Ciolacu, la conferinţa de presă ce a avut loc după alegerile din organizaţia PSD Hunedoara.

 

Ciolacu: „O să fac o excepție pentru domnul Nistor”

-Buna ziua, domnule Prim Ministru! Recent, la Digi 24, ați făcut o declarație prin care spuneați că ,,Primarii, președinții de CJ, nu ar trebui să aibă mai mult de două mandate” În acest context, spuneți-mi ce părere aveți despre situația regăsită astăzi în județul Hunedoara, un județ condus de un președinte de CJ în vârstă de 73 de ani, care a fost 18 ani primar și trei mandate deputat. Nu credeți că actualul conducător al CJ nu cumva se regăsește într-o beție a puterii?

Nu există nicio suspiciune în ceea ce privește corectitudinea, domnului Nistor, și împreună cu d-l Nistor am fost, în piață, la dumneavoastră, în Deva și am văzut cum îl primește lumea. O să fac o excepție pentru domnul Nistor.

-O altă întrebare vizează comasarea instituțiilor: care sunt instituțiile pe care le vizați pentru comasare?

Ministerele! Și fiecare ministru va veni în ședința de guvern și va propune comasări.

La nivel local?

Întâi trebuie creat cadrul legal, ca atât la nivel central, cât și local, președinții, primarii, respectiv miniștrii, secretariatul general al guvernului să vină cu aceste propuneri. Și vor veni din prima lună, după ce legea va fi operațională.

-Încă o întrebare: care este punctul dumneavoastră de vedere, în ceea ce privește reorganizarea teritorială oarecum impusă de trendul negativ rezultat din natalitatea scăzută și emigrația care nu scade, românii încă pleacă din țară?

– Sunt niște cifre, totuși, privite altfel, în acest moment. Eu am alte informații.

-Vă dau un exemplu: comuna Bătrâna numără 88 de locuitori. Se merită să mai menținem o primărie?

Cu tot respectul, dvs mi-ați pus o întrebare, eu sunt primul ministru al României și presupun că vreți să vedem împreună tot ansamblul, nu un lucru. Cred că o reformă administrativ teritorială trebuia făcută de mult timp.

-Și nu e timpul să o facem?

V-am spus că trebuia făcută demult. Dacă trebuie s-o facă tot un prim ministru social democrat și tot Partidul Social Democrat, nu e nici o problemă. Noi o să ne asumăm și pe asta.

Acestea au fost răspunsurile primite în timpul conferinței de presă din partea primului ministru, Marcel Ciolacu.

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Politică

La mulți ani, deputat Vetuța Stănescu!

Deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu își serbează azi ziua de naștere.  Echipa Radio Color îi urează „La Mulți ani!” și succes atât pe plan profesional, cât și personal. Vetuța Stănescu este în acest moment deputat al Partidului Național Liberal, reprezentând în Parlament județul Hunedoara. În cadrul organizației hunedorene a Partidului Național Liberal, este președintele acesteia, funcție pe care o deține din anul 2020, moment în care a devenit prima […]

todayseptembrie 29, 2023 111

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%