Politică

Legea pensiilor speciale strică vacanța parlamentarilor

todayaugust 3, 2023 55

Background
share close

Săptămâna viitoare Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecţiile CCR, a anunţat prim-ministrul Marcel Ciolacu, liderul PSD.

„Îi solicit Ministrului Justiţiei ca până atunci să formuleze amendamentele contestate de Curte cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor. Este absolut necesar ca această lege să intre în vigoare cât mai rapid astfel încât România să poată accesa banii europeni din PNRR. Nu ne permitem să pierdem fonduri europene din cauza pensiilor speciale!”, a transmis Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri să retrimită în Parlament Legea de modificare a pensiilor speciale, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale.

Decizia a fost anunţată de preşedintele CCR, Marian Enache. El a afirmat că legea este constituţională în ansamblul său, dar există şi aspecte de neconstituţionalitate.

„Curtea, într-un cvorum de opt judecători, fiind absent motivat un judecător, a decis că Legea pensiilor de serviciu este constituţională în ansamblul său, dar Curtea a constatat neconstituţionalitatea unor critici intrinseci privind unele dispoziţii ale legii. (…) Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament, pentru a fi pusă de acord cu decizia Curţii, conform articolului 147 alineatul 2 din Constituţie”, a declarat Enache.

 

 

 

 

Sursă: Agerpres

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Orăștia prinde viață. Centrul istoric este mult controversat, dar și apreciat în aceeași măsură

Orăștia prinde viață. Fără îndoială, cine ajunge în centrul istoric, înțelege că acolo ceva se întâmplă. În ultimii ani, proiectele Primăriei care au schimbat fața centrului istoric, au creat tot felul de tensiuni în sânul comunității. Între cele două tabere, săgețile se aruncau precum în vremurile medievale, dar cu toate acestea centrul a continuat să prindă viață. În jurul Catedralei Sfinților Arhangheli "Mihail și Gavril" și-au făcut apariția locuri de […]

todayaugust 3, 2023 897 4

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%