Actualitate

LEGILE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI – DEZBATERE PUBLICĂ

todayaugust 23, 2022 42

Background
share close
Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat astăzi o dezbatere publică privind legile învățământului, aflate în stadiul de proiecte.
La întâlnirea, desfășurată la Inspectoratul Școlar Județean, au participat reprezentanți ai sindicatelor din învățământ, ai profesorilor din ambele sisteme, preuniversitar și universitar, ai părinților, elevilor și ai mediului de afaceri, parlamentari, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene dar și secretarii de stat din Ministerul Educației, Ionel Florian Lixandru și Antoneta Bolchiș.
Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a intervenit în discuții, în sistem online, de la sediul Ministerului Educației.
În debutul dezbaterilor, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian , a prezentat cei 10 piloni pentru reforma structurală a mediului preuniversitar și universitar, iar, ulterior, în cadrul dialogului avut cu ministrul Educației, a discutat despre prevederile legii pentru învățământul preuniversitar, în legătură cu asigurarea mesei calde în școli.
„În centrul atenției noastre trebuie să fie elevul! Bineînțeles că nevoile cadrelor didactice sau ale autorităților locale pentru dezvoltarea infrastructurii școlare, sunt la fel de semnificative. Aceste două legi sunt poate printre cele mai importante pentru România. De calitatea și modernizarea sistemului de învățământ depind viitorul nostru, al copiilor noștri și al întregii țări!” consideră Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara.
Participanții la întâlnire și-au mai exprimat opiniile cu privire la mai multe prevederi ale „Pachetului de legi ale învățământului” și au lansat o serie de propuneri privind completarea unor articole.
Legile învățământului urmează să fie dezbătute, la finalul lunii august, în cele două Camere ale Parlamentului României, unde, pe baza propunerilor venite din teritoriu sau din rândul parlamentarilor, vor fi completate sau modificate cu anumite amendamente.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Banii pentru iluminatul public, epuizați în nici 10 minute!

A fost bătălie pentru banii pentru modernizarea iluminatului public, proiect implementat prin Administrația Fondului pentru Mediu. În mați puțin de 10 minute, întregul buget a fost epuizat, iar reprezentanții AFM iau în calcul o nouă sesiune de proiecte, dată fiind cererea foarte mare. ”Imediat după deschiderea înscrierilor în aplicația informatică dedicată Programului Iluminat Public 2022, fondurile alocate au fost solicitate integral de un număr de 469 de UAT-uri. Acest lucru […]

todayaugust 23, 2022 283

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%