Actualitate

Liceul „Aurel Vlaicu” dublu reprezentat la Gala Excelenței ediția a VII-a

todayoctombrie 6, 2023 545

Background
share close

Elevul Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie Alexandru Todoran a deschis seria premiilor din cadrul Galei Excelenței ” Iancu de Hunedoara ” pentru rezultatele obținute anul acesta în cadrul competițiilor naționale și internaționale de informatică. Alături de profesorul său, Daniel Popa, a primit premiul la cea de-a VIII- a ediție a galei organizate anual în orașul Cetății, de către ISJ Hunedoara în parteneriat cu Alianța Timișoara Universitară și Marea Lojă Națională din România.

 

Liceul orăștian a fost dublu reprezentat în această ediție a Excelenței. Bursă de merit a primit și eleva Curea Andreea Melinda din clasa a XII-a pentru rezultatele obținute la chimie, matematică și limba franceză, materii pe care le studiază cu interes.
Multidisciplinaritatea îmbinată cu interdisciplinaritatea pare să fie secretul elevilor de la „Aurel Vlaicu” și nu numai. Datorită lor , liceul poate fi considerat unul de top la nivel județean, unde excelența înlocuiește simplitatea lucrului doar bine făcut.

Această ediție a adunat pe scena Teatrului de Artă din Deva, elevi hunedoreni alături de profesorii cu care se pregătesc. Premiile înseamnă înseamnă mai multe decât un sprijin financiar pentru aceștia, Universitatea de Vest Timișoara le asigură celor care doresc să urmeze cursurile facultăților sale cazare gratuită timp de un an și acces direct la specializările dorite. Deva, Hunedoara, Brad, Geoagiu și Orăștie au fost orașele de origine ale instituțiilor școlare reprezentate pe scenă. A fost o atmosferă festivă, dar cu multe emoții de bucurie datorită reușitelor celor care într-adevăr se străduiesc să ne dovedească un adevăr „ai carte, ai parte”.

 

Prefectul Călin Petru Marian- alături de micile genii hunedorene

 

Evenimentul de azi a contat cu prezența unor invitați de seamă, printre aceștia s-a numărat și prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, care a salutat performanțele elevilor și profesorilor hunedoreni. Ulterior evenimentului, acesta a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare:

Tinerii care astăzi au fost premiați, alături de cei care determină actuala generație să-și descopere vocația sunt un exemplu viu al perseverenței și pasiunii, iar munca lor inspiră și motivează generațiile viitoare.
Dragi tineri și profesori, vă admir și vă felicit pentru eforturile și contribuțiile aduse la societatea viitorului!”

 

Premiul special „ Liviu Gherghin”-premiul performanței didactice

Un moment deosebit a fost premierea celui mai bun profesor la județului . Astfel , în 2023, premiul special „ Liviu Gherghin” a fost înmânat profesoarei Gabor Gabriela Mirela, cadru didactic al Colegiului Național  „Iancu de Hunedoara”.  Premiul de azi este o încununare a carierei de dascăl de biologie a celei despre care Maria Ștefănie, inspectorul- șef al ISJ Hunedoara spunea pe scena Teatrului de Artă din Deva că este „mama medicilor”, aluzie la elevii profesoarei astăzi, medici în lumea largă.

 

Galerie Foto: sursă Radio Color

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Festivalul Concurs „Tudorică Munteanu” a ajuns la a XX-a ediție. Marți, 10 octombrie este termenul limită de depunere a cererilor pentru participare la concurs

Marți, 10 octombrie este termenul limită de depunere a dosarului de înscriere pentru concursul tinerilor interpreți „Tudorică Munteanu”. Fișele de participare și partiturile cântecelor cu acompaniament ale concurenților pot fi depuse către Primărie, prin fax, la numărul de telefon 0254-242-560 sau pe e-mail , către [email protected] . Sub patronajul primăriei și a Consiliului Local al municipiului Orăștie, Casa de Cultură Orăștie va organiza pe 12 octombrie cea de –a XX […]

todayoctombrie 6, 2023 171 1

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%