Actualitate

Licitația pentru Termocentrala Mintia, reprogramată

todayiulie 13, 2022 50

Background
share close

Scoasă la vânzare pentru suma de 91 de milioane de euro, Termocentrala Mintia nu are deocamdată niciun ofertant. Ca atare, licitația care trebuia să aibă loc în data de 15 iulie a fost reprogramată.
Administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara, Expert Insolvență SPRL, a anunțat că nu a fost depusă nicio ofertă pentru Termocentrala Mintia. Licitația din data de 15 iulie nu va mai fi organizată, dar se va relua în data de 29 iulie, la același preț. Dacă lucrurile nu se vor modifica, vor fi organizate alte două licitații publice în 12.08.2022 și 26.08.2022, au precizat reprezentanții administratorului judiciar.
De precizat că eventualul cumpărător trebuie să respecte niște condiții stricte, care să ofere garanții privind continuarea activității energetice.
Astfel, Ministerul Energiei, a impus cumpărătorului inclusiv realizarea unei noi capacități energetice de 800Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026. Pentru respectarea condițiilor impuse, caietul de sarcini prevede o serie de sancțiuni, până la desființarea vânzării și plata de daune-interese. Prin implementarea acestei măsuri vor putea fi puse în aplicare demersurile necesare astfel încât să se stopeze poluarea cu dioxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi și Termocentrala Mintia să se adapteze la noile standarde europene prin care se urmărește trecerea de la producția de energie electrică pe bază de cărbune la cea din surse regenerabile.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Tânăr din Geoagiu prins drogat

„Marți, 12 iulie, la ora 03.17, pe strada Velența din municipiul Oradea,polițiștii Biroului Rutier Oradea au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din Geoagiu, județul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism, existând suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, după rezultatul pozitiv obținut la testarea preliminară de drog” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, comisar șef Alina Fărcuța. Conducătorului auto […]

todayiulie 13, 2022 463 4 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%