Actualitate

Lista farmaciilor care distribuie tablete de iod

todayaugust 12, 2022 30

Background
share close

 

Ministerul Sănătății a dat publicității lista farmaciilor prin care se distribuie iodura de potasiu, pe baza rețelelor eliberate de medicii de familie. Atenție! Tabletele trebuie administrate NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților, au precizat oficialii MS.

Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de distribuire a iodurii de potasiu 65 mg. Iodura de potasiu se eliberează doar pe baza prescripției medicale, eliberate de medicul de familie. ”Conform recomandărilor din prospectul produsului, iodura de potasiu nu este recomandată persoanelor peste 40 de ani, deoarece acestea sunt mai puțin susceptibile să beneficieze de tratamentul cu iodură de potasiu după expunerea la iod radioactiv”, a anunțat Ministerul Sănătății.
De precizat că tabletele se administrează NUMAI în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților.

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Jandarm care se afla în concediu de odihnă a salvat viața unui bărbat

Inspectoratul de Jandarmi Județean a informat: “Un bărbat a fost astăzi salvat de colegul nostru, plutonier adjutant Ghilă Sergiu care deplasându-se spre localitatea Ormindea a observat 4 mașini care aveau avariile pornite. Acesta a coborât imediat din mașină și a observat că două persoane, un bărbat respectiv o femeie, erau lovite în urma unui accident rutier. Bărbatul se afla sprijinit de mașină, conștient, însă sângera abundent, având plăgi deschise la […]

todayaugust 12, 2022 209

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%