Actualitate

Locuitori ai satului Renghet au fost primiți în audiență de Prefect. Starea drumurilor le scoate bani din buzunar și îi seacă de răbdare

todayiulie 13, 2023 85

Background
share close

Mai mulți locuitori ai satului Renghet care aparține orașului Geoagiu au mers în audiență la Prefectură. Motivul întâlnirii lor cu prefectul Călin Petru Marian îl constituie starea drumurilor de pe străzile satului Renghet, pentru care au solicitat în mai multe rânduri reabilitarea.

Aceștia au solicitat intervenția și prezența consilierului local, Ovidiu Vlad din partea căruia avem un mesaj de sprijin pentru cetățenii satului Renghet:

„De câteva zile, mai mulți locuitori ai satului Renghet, sat aparținător al orașului Geoagiu, mi-au solicitat sprijinul pentru a rezolva împreună problema unui drum din sat distrus de către o exploatare forestieră. Dânșii reclamă faptul că în fiecare an își repară singuri  drumul, pe banii dânșilor, pentru că primăria Geoagiu nu se implică deloc și Doamne ferește să aibă vreo problemă de sănătate sau o urgență acolo nu poate ajunge nici salvarea, nici pompierii. Înțeleg că au făcut mai multe adrese către domnul primar, Vasile Cărăguț,  dar totul este în zadar, nu se schimbă nimic de ani de zile. Am fost astăzi împreună cu dânșii la domnul Prefect, căruia îi mulțumesc că ne-a primit imediat și se va ocupa personal de această problemă. Este inadmisibil din punctul meu de vedere, ca în anul 2023 să mai avem gospodării izolate, unde nu ajunge mașina de pompieri sau salvarea din cauza stării proaste a drumurilor.

Imediat după audiență, a venit și răspunsul prefectului Călin Petru Marian într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare:

Prefectul județului Hunedoara, Marian Călin Petru: ,,Este anormal să auzi o persoană spunând că salvarea nu are drum de acces pe stradă. Nu contează că locuim la oraș, într-o comună sau într-un sat. Accesul oamenilor la rețeaua de drumuri nu trebuie îngrădită. Fac aceste afirmații în contextul în care un grup de 61 de cetățeni din satul Renghet, orașul Geoagiu, au formulat o petiție către instituția pe care o conduc pentru a semnala faptul că drumul comunal DC 30 este extrem de deteriorat, iar proprietarii imobilelor nu au acces la locuințele lor și nu cred că este firesc. Orice om contează, orice părere trebuie ascultată. Acești oameni își fac datoria de cetățean și își plătesc taxele și impozitele, astfel că primăria ar trebui să le ofere condiții decente pentru a-și desfășura normal activitățile de zi cu zi. În momentul de față, pe drumul respectiv se practică activități economice care nu trebuie îngrădite, însă pentru reabilitarea drumului se pot impune taxe specifice. Asta ne spune legea și există în acest sens precedente create, care pot servi drept exemplu de bună practică. Solicit primăriei orașului Geoagiu să găsească soluțiile necesare pentru ca acest drum de acces să redevină practicabil.”

Galerie foto:

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a depus demisia din funcție în această dimineață, au confirmat surse guvernamentale

Ministrul Muncii, Marius Budăi, şi-a depus demisia din funcție în această dimineață, au confirmat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale. Potrivit surselor citate, Budăi şi-a depus demisia la Cancelaria prim-ministrului. Motivul îl constituie scandalul azilelor groazei din Ilfov. Marius Budăi și Gabriela Firea, ministrul familiei, sunt considerați inclusive în interiorul PSD, ca fiind principalii responsabili politici pentru scandalul care mari probleme de imagine pentru partid.           Cosmina Prața

todayiulie 13, 2023 31

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%