Actualitate

Lucrările la blocul M2 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva au fost finalizate

todayfebruarie 16, 2023 46

Background
share close

Lucrările de creștere a eficienței energetice la Blocul M2 de pe Aleea Crizantemelor din municipiul Deva, au fost finalizate.

Astăzi, 16 februarie 2023, a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului de locuințe M2 – Aleea Crizantemelor din municipiul Deva.

Lucrările de creștere a eficienței energetice a blocului de locuințe M2, au fost realizate în conformitate cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Proiectul de reabilitare termică a fost finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

Valoarea totală a proiectului este de 2.500.250,20 lei cu TVA (peste 500 de mii de euro).

Obiectivele specifice ale acestui proiect pe fonduri europene sunt:

– reducerea emisiilor anuale de CO2 cu peste 40%

– atingerea unui consum anual specific de energie pentru încălzire

– reducerea consumului anual de energie primară cu peste 40% la

– reducerea consumului anual specific de energie cu peste 40%

– trecerea la o clasă energetică superioară a unei clădiri rezidențiale – blocul M2, Aleea Crizantemelor, din municipiul Deva și a unui număr de 66 gospodării.

Creșterea eficienței energetice a blocului cuprinde următoarele lucrări: termoizolare fațadă – parte vitrată și parte opacă, închidere integrală a balcoanelor și/sau logiilor cu tâmplarie termoizolantă, termo-hidroizolare terasă, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile (panouri fotovoltaice), înlocuirea corpurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, aferente părților comune ale blocului, înlocuirea liftului.

În urma realizării lucrărilor de creștere a eficienței energetice a blocului, clădirea a trecut de la clasa energetică C la clasa energetică A, conform Certificatului de performanță energetică.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea face „apel la toate asociațiile de proprietari să se înscrie în programul de finanțare destinat creșterii eficienței energetice a blocurilor de locuit. În acest sens, pot contacta Serviciul Programe Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Deva.”

 

 

 

Cosmina PRAȚA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Urmărire ca în filme, aseară în Petroșani- șofer beat și iute de picior, prins după ce a provocat un accident

Urmărire ca în filme, aseară în Petroșani. Un bărbat de 43 de ani și un pasager cu care se afla în mașină, au încercat să fugă de la locul unde au avut un accident. Anterior, șoferul a pierdut controlul direcției de mers, lovind un scuar ce face despărțirea sensurilor de deplasare. Aceștia au fost prinși de către polițiștii veniți la fața locului. În urma cercetărilor s-a stabilit și motivul pentru […]

todayfebruarie 16, 2023 31

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%