Actualitate

Magistrații se pregătesc de protest, pentru început vor amâna cauzele

todayiunie 21, 2023 15

Background
share close

Judecătoria Orăștie se alătură de azi protestului declanșat prin adunarea generală a judecătorilor s-a hotărât adoptarea unei forme de protest.  Aceasta  constă în amânarea cauzelor aflate pe rolul instanței cu excepția cauzelor cu caracter urgent începând cu data de 21.06 până la adoptarea unei soluții legislative care să respecte statutul constituțional al magistraților garanțiile stat garanțiile constituționale precum și principiul previzibilității.

Judecătorii și procurorii din județul Hunedoara declanșează, începând de astăzi, acțiuni de protest ca urmare a demersului legislativ referitor la modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu.

Astfel, magistrații au anunțat restrângerea activității protestând astfel împotriva modificărilor legislative preconizate cu privire la vârsta de pensionare a magistraților și al modul de stabilire a pensiei de serviciu pentru magistrați. Pe perioada protestului s-a decis soluționarea doar a dosarelor cu caracter urgent, pentru care s-au dispus măsuri preventive și la cele în care există riscul împlinirii termenului de prescripție. De asemenea, magistrații vor participa doar la ședințele de judecată cu caracter urgent.

Protestul va continua până la adoptarea unei soluții legislative care să respecte statutul şi munca, atât a judecătorilor, cât şi a personalului auxiliar de specialitate.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Doi orăștieni membri ai Detașamentului de Pompieri Orăștie în topul celor mai buni

Doi orăștieni membri ai Detașamentului de Pompieri Orăștie în topul celor mai buni, după câștigarea etapei județeane a concursului "Cel mai puternic pompier". Conform ISU Hunedoara, concursul organizat ieri, a contat cu participarea a 21 de salvatori din cadrul subunităților Ide pompieri județene. La finalul competiției, David Marius și Bucur Mihai au câștigat posibilitatea de a reprezenta județul Hunedoara, fiecare la categoria sa de vârstă, alături de deveanul Albu Marian. […]

todayiunie 21, 2023 29

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%