Actualitate

În România e nevoie de mai multe femei cu putere de decizie

todaymartie 11, 2023 108

Background
share close

Două  candidate  la funcția de președinte a tuturor femeilor liberale au prezentat, la Deva, proiectele și modul în care văd posibilă o implicare cât mai mare a femeilor în  societatea românească.

Nicoleta Pauliuc este președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat. Deputatul Diana Morar este secretarul Comisiei Juridice  din  Camera Deputaților.

La întâlnire a participat prefectul județului, Călin Petru Marian,  ca invitat la ședința Biroului Politic Județean  al OFL.

Nicoleta Pauliuc a inițiat o lege care oferă 45 de zile libere pentru aparținătorilor pacienților oncogici. “Când pacientul oncologic spune că are nevoie de iubire, are nevoie atunci, în momentul în care face tratamentul, nu are nevoie de iubire când termină tratamentul. O  doamnă a rămas ca un bagaj uitat până la ora 18:00 când cineva din familie a putut să vină să o ajute să meargă acasă… “-a declarat Nicoleta Pauliuc

Diana Morar a inițiat legea eliminării dosarului cu șină, prin care se elimină cerinţa de depunere a copiilor legalizate după documente (se realizează certificarea conformităţii cu originalul de către funcţionar).

”Am eliminat dosarul cu șină și copia de buletin! De la anul, instituțiile nu vor mai putea solicita copii după acte emise tot de stat.” a declarat Diana Morar.

Președintele PNL filiala Hunedoara a declarat:”

Le mulțumesc celor două doamne parlamentar pentru că au fost astăzi în mijlocul nostru pentru a-și prezenta proiectele prin care vor să contribuie la dezvoltarea acestei organizații, la atingerea obiectivelor privind reprezentarea femeilor și egalitatea de șanse, dar și să contribuie, prin acțiuni și implicare, la un scor electoral cât mai bun pentru Partidul Național Liberal.

Le mulțumesc și femeilor liberale prezente astăzi la ședință. Pun mare preț pe această organizație, care a fost întotdeauna extrem de activă și care a dovedit că reprezintă unul dintre motoarele principale ale partidului chiar și în competițiile electorale.” 

 

Alegerile la nivel național vor desemna președintele femeilor liberale care va conduce organizația pentru anii care urmează.

Adriana Chira

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Actualitate

Victimele regimului comunist comemorate azi la Orăștie

Astăzi, Sinagoga din Orăștie a găzduit o activitate prin care au fost comemorate două personalități orăștiene. În semn de respect pentru Deținuții Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, dr. Aurel Vlad și Sebastian Bornemisa, de la a căror trecere în neființă se împlinesc anul acesta, 70 de ani, au fost comemorați la Sinagogă începând cu ora 12:00. Organizatorii au pus față în față publicul cu istoria acestui moment dedicat zilei deținuților […]

todaymartie 10, 2023 146 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%