Actualitate

Maica Ioana Casiana sau Tanti Tuța, cum o cunoșteau apropiații a plecat la Ceruri

todayaugust 21, 2023 400

Background
share close

Ieri, Maica Ioana Casiana a trecut la Domnul. Ultimele luni de viață le-a petrecut la mănăstirea Măgureni, din munții Orăștiei.

Maica Ioana Casiana printre mireni, a fost Mărioara Cecilia Sabău, fiica unuia din preoții torturați de regimul comunist, părintele Ioan Sabau, născut la Folt, cu o viață țesută între întunericul închisorii și lumina altarului în diferite parohii.

Cei apropiați îi spuneam Tanti Tuța. Te îmbrățișa cu profunzimea celui care iartă și iubește, și vorbea foarte rar, cu zgârcenie, de durerile vieții.  Un prieten comun mi-a scris așa : „Ce veste tristă! Dar totuși…..ce bucurie, să știu că am o prietenă în Împărăția Lui Dumnezeu, am cunoscut-o în ultimii ani de viața însă parcă ne știam dintotdeauna, o să îmi lipsească bucuria cu care îmi trecea pragul și exclama „copile, te iubesc”!”

Cu aceste gânduri ne luăm rămas bun de la Tanti Tuța cum o știm toți pe Maica Ioana Casiana, fiica părintelui Ioan Sabău, părintele care cu blândețe a trăit anii petrecuți în temnițele comuniste.
Îmi amintesc ultima întâlnire și ultima îmbrățișare. Mi-a lăsat în suflet speranța revederii și un „te iubesc” profund apăsat și lin deopotrivă, ca un clopot de biserică, ca o rugăciune.

Cei care doresc să își ia rămas bun o vor putea face mâine la mănăstirea Măgureni, începând cu ora 10:00.

Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a acelora este împărăţia cerurilor.

 

 

 

 

Cosmina Prața

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

„CONDUC ELECTRIC”, o nouă platforma privind mobilitatea electrică

„CONDUC ELECTRIC”, O NOUĂ PLATFORMĂ DE LA CODE FOR ROMANIA, ÎN PARTENERIAT CU ENEL X WAY ROMÂNIA, PRIVIND MOBILITATEA ELECTRICĂ București, 21 august 2023 - Code for Romania, cea mai mare asociație de tehnologie civică din lume, și Enel X Way România, compania grupului Enel dedicată mobilității electrice, lansează platforma online „Conduc Electric”, o inițiativă care vizează să promoveze tranziția de la mașinile cu combustibili fosili la cele electrice, la […]

todayaugust 21, 2023 21

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%