Actualitate

Membrii de sindicat din județul Hunedoara au optat pentru continuarea grevei generale

todayiunie 8, 2023 63

Background
share close

Comunicat privind continuarea grevei generale în educație, în județul Hunedoara

 

În conformitate cu solicitarea F.S.E. „Spiru Haret”, organizator al grevei din învățământul preuniversitar, împreună cu F.S.L.I., și potrivit cu cele discutate în Consiliul Liderilor S.I.P. Județul Hunedoara din data de 07.06.2023, astăzi, 08.06 2023, au fost realizate consultări în toate grupele sindicale din județul Hunedoara.

În baza centralizării opțiunilor privind continuarea grevei generale exprimate de către participanții la ședințele derulate, s-a comunicat F.S.E. „Spiru Haret”, federația la care S.I.P. Județul Hunedoara estre afiliată, faptul că membrii de sindicat din județul Hunedoara au optat pentru continuarea grevei generale.

Precizăm că decizia de la nivel județean a fost luată ținând cont de poziția pentru care au fost exprimate majoritatea opțiunilor, într-o organizație constituită pe fundamente democratice, ceea ce S.I.P. Județul Hunedoara a fost și va încerca să rămână, votul majorității fiind decisiv și obligatoriu pentru adoptarea unei decizii.

Totodată, pentru o clarificare a anumitor aspecte aflate în discuție, pentru a ne menține într-un cadru de legalitate, facem următoarele precizări:

1. Decizia de încetare a grevei generale nu poate fi luată decât de cei care au declanșat greva generală: F.S.E. „Spiru Haret” și F.S.L.I.;

2. Decizia de a face sau nu grevă aparține fiecărui membru de sindicat/salariat și este o decizie strict personală;

3. Ieșirea din greva generală, până când ea nu este oprită/suspendată de federațiile sindicale, nu se poate face decât individual, obligatoriu prin completarea unei notificări de ieșire din grevă adresată comitetului de grevă și conducerii unității de învățământ.

 

 

 

 

 

Cosmina Prața

 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Diverse

Campanie arheologică la Rapoltu Mare: săpăturile au început pentru următoarele două luni

Pe parcursul lunilor iunie și iulie, se desfășoară campania arheologică de la Rapoltu Mare, punctul La Vie. Săpăturile au reînceput, grup internațional de specialiști s-au reunit pentru a descoperi urmele civilizației în comuna situată la nordul Mureșului, ne informează Balos Angelica, consilier superior în cadrul Direcția Județeană pentru Cultură Hunedoara. Este o cercetare care a debutat în 2013 cu un parteneriat între Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Archaeotek […]

todayiunie 7, 2023 86

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%