Politică

Mesajul președintelui PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu la aniversarea a 148 de ani de liberalism

todaymai 24, 2023 30

Background
share close

Astăzi se sărbătorește aniversarea a 148 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, eveniment ce a avut loc la data de 24 mai 1875. Această zi este deosebit de importantă în istoria partidului, reprezentând un moment semnificativ în dezvoltarea și evoluția sa de-a lungul timpului.

Partidul Național Liberal a fost fondat cu scopul de a promova principii și idei liberale, reprezentând astfel o voce puternică pentru democrație, libertate și progres în România. De-a lungul decadelor, partidul a fost implicat în guvernare și a jucat un rol esențial în modelarea politicii naționale.

De-a lungul timpului, Partidul Național Liberal a avut o influență semnificativă asupra societății românești, aducând contribuții în multiple domenii precum economie, educație, justiție și politică externă. Ideile sale fundamentale, precum statul de drept, economia de piață și respectarea drepturilor și libertăților fundamentale, au fost promovate și apărate constant.

Cu prilejul acestei aniversări, președintele PNL Hunedoara, Vetuța Stănescu și-a întâmpinat colegii de partid cu următorul mesaj:

De numele şi istoria Partidului Naţional Liberal se leagă cele mai importante evenimente din istoria modernă a României: instaurarea monarhiei constituţionale (1866), obţinerea independenţei de stat (1877), ridicarea României la rang de regat (1881), Războiul de întregire a neamului şi crearea României Mari (1918), adoptarea Constituţiei din 1923, relansarea economică după criza din 1929–1933, dar și numeroase reforme.

Liberalismul a devenit astfel fundamentul ideologic pe care s-a construit România modernă. Iar noi, liberalii de astăzi, ducem mai departe nu doar doctrina iluștrilor noștri înaintași, ci și năzuințele acestora, dorința de a trăi într-o țară liberă și democratică.

La mulți ani, PNL!

La mulți ani liberali!”

 

 

 

Cosmina Prața 

Scris de radiocolor

Rating

Postari anterioare

Social

Un bărbat a murit electrocutat din cauza trimmerului

Un bărbat originar din comuna Hărău a murit electrocutat în ciuda eforturilor depuse de echipajul SMURD sosit la fața locului. Nefericitul accident s-a produs în timp ce bărbatul folosea coasa electrică. La un moment dat acesta s-a electrocutat ceea ce i-a provocat un stop cardiorespirator, conform comunicatului emis de ISU HUNEDOARA.     Un bărbat în vîrstă de 59 de ani, din comuna Hărău, a murit în această după amiază, […]

todaymai 24, 2023 5539 1 2

Comentarii (0)

Lasă un răspuns

0%